Pääkirjoitus: Tark­kaa­vai­suus her­paan­tui – valtio luotti For­tu­min osaa­mi­seen so­keas­ti

Kaleva Mün­che­nissä: Samuel Purola myönsi, ettei ollut par­haas­sa iskussa EM-vä­li­eräs­sä – "Ka­le­van kisojen jälkeen on ollut vähän takki tyhjä"

Luon­non­suo­je­lu­liit­to: Suden uusi hoi­to­suun­ni­tel­ma mah­dol­lis­taa elin­voi­mai­sen kannan

Suomen luonnonsuojeluliitto on tyytyväinen suden hoitosuunnitelmaan, jonka maa- ja metsätalousministeriö julkaisi tiistaina.

Suomen luonnonsuojeluliitto on tyytyväinen suden hoitosuunnitelmaan, jonka maa- ja metsätalousministeriö julkaisi tiistaina. Luonnonsuojeluliiton mukaan sen avulla on mahdollista saada Suomen susikanta elinvoimaiseksi.

Uusi hoitosuunnitelma mahdollistaa suden kannanhoidollisen metsästyksen.

– Uhanalaisen suden kiintiömetsästystä ei voi aloittaa ennen kuin kanta on kasvanut elinvoimaiseksi. Sitä se ei vielä ole. Tätä korostaa myös EU-tuomioistuimen lokakuussa antama päätös, sanoo Suomen luonnonsuojeluliiton puheenjohtaja Harri Hölttä.

Suunnitelma nostaa esiin myös salametsästyksen torjumisen ja susivahinkojen ehkäisemisen. Sitä tukee kuusivuotinen EU:n rahoittama Life BoralWOLF -yhteistyöhanke, joka alkoi lokakuussa. Sen tarkoituksena on viestiä susikannan hoidosta ja hälventää susipelkoa, ehkäistä koira- ja kotieläinvahinkoja sekä torjua suden salametsästystä.

Luonnonsuojeluliiton mielestä tulevissa hoitosuunnitelmissa tulee ottaa mukaan myös poronhoitoalue, jota ei nyt käsitelty. Liitto on esittänyt, että poronhoitoalueen etelärajaa nostetaan pohjoisemmaksi. Samalla tehtäisiin tilaa sudelle, ahmalle ja metsäpeuralle.