Tilaajille

Lu­mi­vyö­ryon­net­to­muus: Ro­va­nie­me­läi­nen Jani Jo­han­sen tietää Blåbærf­jel­le­tin vaaran paikat – "Siellä on en­nen­kin jäänyt suo­ma­lai­sia vyöryn alle"

Rovaniemeläinen Jani Johansen on laskenut Tamokdalenin laaksossa parinkymmenen vuoden ajan joka talvi.

Blåbäerfjelletillä sattui keskiviikkona lumivyöry, jonka pelätään vieneen mukanaan neljä vapaalaskijaa. Kuva on Jani Johansenin arkistosta. Blåbäerfjellet tunnetaan suomalaislaskijoiden keskuudessa Mustikkana. Tamokdalenin laakso on suomalaisten keskuudessa erittäin suosittu vapaalaskualue. Kuva on Jani Johansenin arkistosta, Blåbäerfjelletiltä.
Blåbäerfjelletillä sattui keskiviikkona lumivyöry, jonka pelätään vieneen mukanaan neljä vapaalaskijaa. Kuva on Jani Johansenin arkistosta.
Blåbäerfjelletillä sattui keskiviikkona lumivyöry, jonka pelätään vieneen mukanaan neljä vapaalaskijaa. Kuva on Jani Johansenin arkistosta.
Kuva: Jani Johansen

Rovaniemeläinen Jani Johansen on laskenut Tamokdalenin laaksossa parinkymmenen vuoden ajan joka talvi. Myös alueella sijaitseva Blåbærfjellet, jossa tapahtui keskiviikkona lumivyöryonnettomuus, on miehelle tuttu tunturi. Kadoksissa on kolme suomalaismiestä sekä yksi ruotsalainen nainen.

– Perusreitti ylös kulkee vaarallisen alueen läpi. Siinä on heti metsärajan yläpuolella ensimmäinen kinkama, jossa lumivyöryvaara on suuri, kun on tullut paljon lunta. Siinä on ennenkin jäänyt suomalaisia vyöryn alle, mutta kukaan ei ole kuollut, Johansen kertoo.