Lu­kio-ope­tus palaa Rak­si­laan elo­kuus­sa 2020 – kau­pun­ki ostaa entisen nor­maa­li­kou­lun ra­ken­nuk­set

Tilojen osto ja kunnostus maksaa arviolta noin 8,9 miljoonaa euroa.

Viimeisimpänä rakennuksessa on toiminut Oulun ammattikorkeakoulu.
Viimeisimpänä rakennuksessa on toiminut Oulun ammattikorkeakoulu.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Raksilaan perustettava uusi lukio sijoittuu osoitteeseen Teuvo Pakkalan katu 19. Samassa osoitteessa toimivat aikoinaan Oulun normaalikoulu ja sen lukio ennen kuin koulut siirtyivät yliopiston naapuriin Linnanmaalle 1980-luvun alkupuolella.

Nykyisin Raksilassa sijaitsevat koulurakennukset omistaa Oulun seudun koulutuskuntayhtymä Osekk. Tiloissa ovat toimineet ”norssin” jälkeen muun muassa Oulun kauppaoppilaitos ja Oulun ammattikorkeakoulu Oamk.

Oulun kaupunginvaltuusto linjasi kesäkuussa 2016, että Merikosken ja Pateniemen lukiot lakkaavat ja opiskelijat siirtyvät Raksilan lukioon.

Linjauksen jälkeen on selvitty Teuvo Pakkalan katu 19:ssä sijaitsevan koulukiinteistön tulevaa käyttöä, kun tilat vapautuvat Osekkilta ja Oamkilta.

Maanantai-iltana Oulun kaupunginhallitus hyväksyi Raksilassa sijaitsevan koulukiinteistöä koskevan selvityksen.

Samalla kaupunginhallitus vahvisti Raksilan koulutilojen lukiosuunnitelman kustannusarvioksi 8 898 000 euroa. Lisäksi kaupunginhallitus päätti, että kaupunki ostaa rakennukset Osekkilta.

Mainittu noin 8,9 miljoonan euron kustannusarvio sisältää niin oston kuin tilojen kunnostuksen. Raksilan lukion tarvitsemien koulurakennusten peruskorjaus- ja muutostyöt tehdään vuosien 2018–2020 aikana.

Raksilan lukion tulevat käyttäjät

Merikosken lukio siirtyy uuteen Raksilan lukioon elokuusta 2020 lähtien.

Oulun lyseon lukion peruskorjauksen aikainen evakko järjestetään Raksilan lukion tiloissa elokuusta 2020 lähtien. Tällöin vältytään ylimääräisiltä kalliilta evakkojärjestelyiltä ja saavutetaan 745 000 euron säästö.

Pateniemen lukio siirtyy Raksilan lukioon elokuusta 2022 alkaen, kun lyseon peruskorjaus on valmistunut.

Uusi Raksilan lukio mitoitetaan 900–950 oppilaalle.

Tiloihin tehdään peruskorjaus vuosina 2018–2020.

Liikunnanopetuksen tilatarpeet huomioidaan Ouluhallin peruskorjauksessa.