Mainos

Lisää tilaa, uusia tuot­tei­ta ja yh­teis­työ­kump­pa­nei­ta – K-Su­per­mar­ket Toppila viettää laa­jen­nuk­sen ava­jai­sia

K-Supermarket Toppilassa on ollut laajennusremontti viime vuoden elokuusta asti ja avajaiset pidetään 27.4.–29.4.2023. Kahvila Bistro Laituri avataan 4.5.2023.

Janne Saarela ja Marjo Helisten-Saarela aloittivat kauppiasuransa 17 vuotta sitten. K-Supermarket Toppilan laajennusremontti alkoi elokuussa 2022.
Janne Saarela ja Marjo Helisten-Saarela aloittivat kauppiasuransa 17 vuotta sitten. K-Supermarket Toppilan laajennusremontti alkoi elokuussa 2022.
Kuva: Pirkka-lehti/Elina Siira

”Kauppamme myyntiala kasvoi 1 500 neliömetriä. Käytävätila on nyt kolme metriä leveä niin että ihmisten liikkuminen ruuhka-aikoina on helpompaa”, kertoo kauppias Janne Saarela.

Kaupanteko on sujunut jouhevasti remontin aikana, josta asiakkailta on saatu kiitosta.

”Laajennus on sujunut hyvin. Kiitos tästä kuuluu meidän työmaamestarillemme, jonka ansioista asiakkaat ovat voineet käydä kaupassa normaalisti laajennuksenkin aikana”, kauppiaspuoliso Marjo Helisten-Saarela jatkaa.

Uusia yhteistyökumppaneita

Laajennuksen myötä K-Supermarket Toppilaan tuli uusi savustuspiste, jossa savustetaan lihaa ja kalaa.

”Meillä on useita kymmeniä myyntiartikkeleita, jotka valmistamme itse: kakkuja, leipiä, patonkeja ja lämpimiä ruokia. Uutena yhteistyökumppanina meille tuli laajennuksen yhteydessä Sushi-piste ja Fazerin leipurit. Kun Laituri avataan toukokuussa, asiakkaalla on mahdollisuus nauttia sushi-annos, aasialainen ateria, perinteinen kotilounas tai annos Bistron menusta. Syömään tai vaikka lasilliselle voi tulevan kesän aikana istahtaa tulevalle terassialueelle Laiturin viereen”, kauppiaat kertovat.

Kaupalla on myös yhteistyösopimus kahdeksan eri ravintolan kanssa, jotka tuottavat kaupan myyntiin ravintola-annoksia. ”Jossain vaiheessa pyrimme aloittamaan yhteistyön myös Woltin kanssa.”

Jarkko Turunen (oik.) ja Mikko Tolonen työskentelevät K-Supermarket Toppilan keittiöllä ja tulevassa Bistro Laiturissa. Bistro Laituri on ainoa laatuaan pohjoissuomalaisissa K-Supermarketeissa.
Jarkko Turunen (oik.) ja Mikko Tolonen työskentelevät K-Supermarket Toppilan keittiöllä ja tulevassa Bistro Laiturissa. Bistro Laituri on ainoa laatuaan pohjoissuomalaisissa K-Supermarketeissa.

Osaava henkilökunta asiakaspalvelijoina

Laajennuksen myötä kaupan keittiön valikoimaan on kehitelty lisää uusia annoksia. Keittiöön on myös palkattu lisää henkilökuntaa.

”Pyrimme siihen, että saamme palkata uusia ihmisiä. Aloittaessamme seitsemän vuotta sitten meillä oli 12 vakituista työntekijää. Tulevan kesän aikana työntekijäjoukko kasvaa lähes 50:een”, Marjo Helisten-Saarela kertoo.

K-Supermarket Toppilassa on ollut helppo työskennellä alkuvaiheista asti.

”Meillä on alusta asti ollut täällä hyvä henki ja mainio työporukka, pieni perhe voisi olla oikea sana kuvaamaan työyhteisöämme. Teemme työtämme asiakkaita varten ja jokainen henkilökunnasta saa näyttää oman vahvuutensa työssään. Työntekijämme saattavat olla asiakkaille vanhoja tuttuja esimerkiksi kauppahallista. Meillä asiakas huomaa, että häntä palvellaan”, Janne Saarela jatkaa. Kauppaan on saatu laaja asiakaskunta rakentamalla valikoima asiakkaiden toiveiden mukaiseksi.

”Meiltä saa tuotteita, joita ei välttämättä muualla ole myynnissä. Tuotteistuksessa pyrimme olemaan trendien edellä niin, että asiakkaat saavat kokea elämyksiä asioidessaan kaupassamme”, kauppiaat korostavat.

Kaupan juustotiskin valikoima on laaja, ja suklaakaupassa on myynnissä paikallisten yrittäjien tuotteita.

Mika Määttä hoitaa muun muassa K-Supermarket Toppilan HeVi-osastoa. Hän on viihtynyt hyvin työpaikassaan.
Mika Määttä hoitaa muun muassa K-Supermarket Toppilan HeVi-osastoa. Hän on viihtynyt hyvin työpaikassaan.

Pitkä kauppiasura

Janne Saarela ja Marjo Helisten-Saarela aloittivat kauppiasuransa Pyhännällä, ja siirtyivät sieltä monien vaiheiden jälkeen K-supermarket Toppilaan. Yrittäjävuosia on kertynyt 17. "Olemme valinneet kaupanalan elämäntyöksi. Tämä on meidän perheemme", Marjo Helisten-Saarela kertoo.

Kiinnostus kauppiasuralle sai alkunsa Helsingistä, jossa kauppiaat työskentelivät K-marketeissa 4 vuotta. "Sikäläisten kauppiaiden yrittäjyys ja kannustus alalle tarttui meihin.

Olemme sen jälkeen tehneet yhteistyössä Keskon kanssa unelmastamme totta”, kertoo Janne Saarela

K-Supermarket Toppila