Lipolta lip­sah­ti piste sar­ja­nou­si­ja Simolle – ou­lu­lais­ten su­per­han­kin­ta Toni Kohonen ottaa Yk­kös­pe­sis­tä haltuun peli ker­ral­laan: "Jän­ni­tys­tä oli itse kul­la­kin"

Uusi Lippo aloitti taipaleensa miesten Ykköspesiksessä voitokkaasti, kun joukkue kukisti Raksilassa vierailleen sarjanousijan Simon Kirin jaksoin 2–1 (2–4...

Toni Kohonen pelasi sunnuntaina uransa ensimmäisen Ykköspesisottelun, jonka lopuksi pesäpallolegenda ja muut Lipon pelaajat pääsivät juhlimaan voittoa.
Toni Kohonen pelasi sunnuntaina uransa ensimmäisen Ykköspesisottelun, jonka lopuksi pesäpallolegenda ja muut Lipon pelaajat pääsivät juhlimaan voittoa.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Uusi Lippo aloitti taipaleensa miesten Ykköspesiksessä voitokkaasti, kun joukkue kukisti Raksilassa vierailleen sarjanousijan Simon Kirin jaksoin 2–1 (2–4, 7–0, 1–0).

Lipon voittojuoksun iski supervuorossa jokeri Touko Loukkola, jonka lyönnillä Toni Kohonen ehti kotiin.

Raksilan lehtereillä katseet kiinnittyivät luonnollisesti Kohoseen. 43-vuotias lajilegenda on oululaisseuran superhankinta ja yksilö, jonka läsnäolo sähköistää Ykköspesiksen kaikkialla, missä Lippo pelaa.

Katso kuvagalleria ottelusta täältä.

Sunnuntain arktisessa kelissä Lippo ja Kohonen eivät olleet vielä parhaimmillaan. Toki Kohonen löi uransa ensimmäisen Ykköspesisjuoksun ja siirteli miehiä pesien välillä tyylikkäästi, mutta kokonaisuutena esitykseen jäi paljon petrattavaa.

Lippo sai samalla hyvän muistutuksen, että pelkkä nimekäs pelaajalista ei takaa sarjassa yhtään pistettä. Kohosen johtama joukkue on jatkossakin ryhmä, jonka kaikki haluavat voittaa.

– Seura on uusi ja jännitystä oli varmasti itse kullakin. Kolmea pistettä haimme, kaksi saimme, Kohonen kiteytti.

– Keli oli kyllä niin raaka, että en muista tällaista aiemmilta vuosilta. Hyvä, että pystyssä pysyin tässä tuulessa.

Kokeneiden Kohosen, Eino Järvelän ja Tapani Pirin muodostama Lipon etukenttä ei anna vastustajalle ilmaisia vaihtoja.

Varmaa on, että kauden edetessä Lipon ulkokenttä tiivistyy entisestään. Sunnuntain ottelun tappiollista avausjaksoa leimasivat vielä helpot virheet.

Kohonen korosti, että hän on Oulussa auttamassa ennen kaikkea joukkuettaan ja nuoria, jotka vasta raivaavat tietään kansallispelin huipulle.

– Tänäänkin puhuimme pelin aikana paljon siitä, miten ja mihin kannattaisi lyödä. Juuri tällä tavalla haluan viedä joukkuetta eteenpäin sen sijaan, että katsoisin koko ajan, miltä omat tilastot näyttävät.