Lin­nan­maan uuden pää­pa­lo­ase­man ra­ken­ta­mi­nen alkaa ensi kesänä – Rak­si­laan uusi pa­lo­ase­ma vuonna 2023

Linnanmaalle tuleva uusi pääpaloasema valmistuu arvioiden mukaan kesällä 2021 ja Raksilan uusi paloasema alkuvuonna 2023.

Havainnekuva Linnanmaalle rakennettavasta Oulun uudesta pääpaloasemasta.
Havainnekuva Linnanmaalle rakennettavasta Oulun uudesta pääpaloasemasta.
Kuva: Arkkitehdit Kontukoski Oy

Ouluun rakennetaan lähivuosina kaksi uutta paloasemaa, kertoo rakentamisesta vastaava kiinteistösijoitusyhtiö Hemsö.

Linnanmaalle suunniteltu uusi pääpaloasema valmistuu arvioiden mukaan kesällä 2021 ja Raksilan uusi paloasema alkuvuonna 2023. Linnanmaan paloaseman rakentaminen alkaa kesällä 2020. 

Linnanmaan uudelle paloasemalle tehdään noin 6 400 neliötä. Kun se on valmistunut, nykyinen Raksilan paloasema puretaan. Sen tilalle rakennetaan pienempi paloasema, jonka pinta-ala on noin 2 700 neliötä.

Hemsö vuokraa paloasemat 25 vuoden sopimuksella Oulun kaupungille. Paloasemien käyttäjänä toimii Oulu-Koillismaan pelastuslaitos.

– Pelastuslaitoksen toiminnan kannalta on erittäin hyvä, että paloasemien rakentaminen päästään aloittamaan ja nykyinen elinkaarensa päähän tullut keskuspaloasema korvataan uudella paloasemalla, Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen vs. palopäällikkö Marko Sipola sanoo.

Hänen mukaansa Linnanmaan pääpaloaseman valmistuminen tärkeä kaupungin pohjoisosien kasvualueiden kannalta.

Hemsö tekee rakennukset yhteistyössä Peabin kanssa.

– Hanke on Oulun seudun pelastustoiminnalle merkittävä. Olemme ylpeitä siitä, että saamme olla mukana rakentamassa pelastusalan tulevaisuutta, Peabin Oulun yksikön johtaja Seppo Klemettilä sanoo tiedotteessa.

Peab-konserni on yksi Pohjoismaiden suurimmista rakennusyhtiöistä. Se työllistää Pohjoismaissa 15 000 henkeä, joista Suomessa noin 750 henkilöä.

Hemsö on Ruotsin johtava yksityinen yhteiskuntakiinteistöjen omistaja. Hemsön toimintaan kuuluu hoiva-, oppilaitos-, terveydenhuolto- ja oikeuslaitoskiinteistöjen omistaminen, ylläpitäminen ja kehittäminen. Hemsö toimii Ruotsissa, Suomessa ja Saksassa.