Linnan juh­lis­sa Ella Kan­ni­sen puku ei saa kahista – it­se­näi­syys­päi­vän ohjelma alkaa kello 12.55 ohi­mars­sil­la Tam­pe­reel­ta

Itsenäisyyspäivän juhlinnasta tulee suoraa lähetystä Ylen kanavilta useita tunteja.

-

Itsenäisyyspäivän juhlinnasta tulee suoraa lähetystä Ylen kanavilta useita tunteja.

Ella Kanninen ja Jussi-Pekka Rantanen selostavat tasavallan presidentin Sauli Niinistön ja rouva Jenni Haukion isännöimän Itsenäisyyspäivän juhlavastaanoton Linnasta.

Lähetyksessä ovat mukana myös politiikan erikoistoimittaja Ari Hakahuhta ja muotiasiantuntija Sami Sykkö.

Miten valmistaudut suoraan lähetykseen Ella Kanninen?

– Juhlapäivänä työt alkavat jo aamupäivällä teknisellä testauksella, meikkauksella ja pukeutumisella. Ennen itsenäisyyspäivää on runsaasti palavereja ja taustatöitä.

Mitä pukeutumisessasi pitää ottaa huomioon?

– Iltapuvun pitää olla mukava päällä ja siinä täytyy voida sekä istua että liikkua, eikä kangas saa kahista. Kahina kuuluu mikrofonista läpi. Koska Jussi-Pekka Rantasen, Ari Hakahuhdan, Sami Sykön ja minun käytössä oleva selostamo on ahdas kuin siivouskomero, siellä on kuuma. Olen toivonut, että puvun materiaali olisi sellaista, ettei hikoilu näy.

– Pukuni tekevät Jaana Björklund ja Taina Niemi Ylen puvustamosta.

Mikä on juhlassa parasta?

– Saan olla mukana näin ainutlaatuisessa ohjelmassa jo toista kertaa. En ole erikoistunut selostamiseen, ja viime vuonna ensimmäinen kerta jännitti niin, että ohjelman jälkeen sain hirveän päänsäryn.

– Minusta on hienoa, että Suomessa tasavallan presidentti puolisoineen kutsuu juhliin myös tavallisia ihmisiä.

Oletko itse katsonut Linnan juhlia?

– Kyllä! Olen erityisesti tykännyt bongailla diplomaatteja tanssilattialta. Italialainen miehenikin tietää jo ohjelman merkityksen. Italialaiset eivät ymmärrä kättelyohjelmaa, mutta juhlan tärkeyden he kyllä ymmärtävät.

Onko sinulta tulossa uusia tv-ohjelmia?

– Tammikuussa alkaa Ellan matkassa roomalaisten jäljissä -sarjasta. Siinä seurataan vanhaa tietä Italiasta Saksaan ja perehdytään miten roomalaisaika näkyy edelleen Euroopassa. Yllättävätkin asian juontavat juurensa muinaisiin roomalaisiin.

Itsenäisyyspäivän paraati 2019: Ohimarssi, TV1 klo 12.55 RSO Musiikkitalossa: Itsenäisyyspäivän juhlakonsertti, Yle Teema & Fem klo 15.00 Kohti Linnan juhlia, TV1 klo 15.05 ja 18.10 Itsenäisyyspäivän juhlavastaanotto 2019: Linnan juhlat, TV1 klo 18.55 Linnan jatkot, TV1 klo 22.15