Käräjäoikeus: Omis­ta­jal­ta ka­ran­nut koira puri toista koiraa ja miestä Rak­si­las­sa

Otteluseuranta: Kärpät karkasi Sai­Pal­ta jo avaus­eräs­sä

Olut: Tornion panimo löysi keinon auttaa Uk­rai­naa, vaikka olutta ei saa mark­ki­noi­da hy­vän­te­ke­väi­syy­del­lä

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Tilaajille

Li­min­ka­lais­val­tuu­tet­tu esittää ko­ti­kun­taan­sa suo­je­lus­kun­ta­jouk­ko­ja – val­tuus­to­aloit­tees­sa myös kan­sal­lis­tun­net­ta nos­tat­ta­va kurssi ylä­kou­lui­käi­sil­le: "Aseen kä­sit­te­lyä­kin voisi olla"

"Suomi on rakennettu verellä ja hiellä" – perussuomalaisten Tuomas Okkonen pitää huolestuttavana maanpuolustustahdon heikkenemistä. Hänen mielestään yläkouluikäisten maanpuolustuskurssilla pitäisi perehtyä Suomen historiaan ja suomalaisten juuriin.

Perussuomalaisten kunnanvaltuutettu, valtuustoryhmän puheenjohtaja Tuomas Okkonen haluaa kotikuntaansa suojeluskuntajoukot.

Valtuustossa jättämässään aloitteessa Okkonen käy läpi Maanpuolustustiedotuksen suunnittelukunnan MTS:n joulukuussa julkaisemaa tilastoa suomalaisten maanpuolustustahdosta. Okkonen sanoo maanpuolustustahdon laskeneen keskimääräisesti koko väestön osalta 75 prosentista 65 prosenttiin. Hänen mukaansa maanpuolustustahdon laskeminen johtuu kansallistunteen katoamisesta.

Tuomas Okkonen esittää, että kunta aloittaa valmistelut maanpuolustuksen lisäämiseksi yläluokkien vapaaehtoiseksi aineeksi. Kurssin tavoitteena olisi kansallistunteen nostattaminen ja maanpuolustukseen tutustuminen.

Lisäksi Okkonen toivoo kunnan selvittävän vapaaehtoisten suojeluskuntajoukkojen perustamismahdollisuuden. Mikäli estettä joukkojen perustamiselle ei ole, pitäisi kunnan varmistaa, että suojeluskuntajoukot perustetaan.

– Suojeluskuntajoukkoja voi johtaa esimerkiksi yhdistys, mutta kunnan tulee olla hankkeessa mukana ja varmistaa joukkojen toimivuus, hän toteaa.

Lue Digiä _0,25 € / viikko_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.