Pääkirjoitus: Mainio uutinen Suomen pel­loil­ta – hyvät sa­to­nä­ky­mät li­sää­vät huol­to­var­muut­ta

Kuvagalleria: North of Hell -fes­ti­vaa­li kokosi me­tal­li­kan­san Kuu­si­saa­reen

Li­min­gas­ta Suomen kek­se­liäin kunta – kun­nan­joh­ta­ja Pekka Rajala: "On hienoa olla Suomen kek­se­liäim­män kunnan ky­lä­pääl­lik­kö"

Suomen kekseliäin kunta palkitaan Kuntatyö2030-gaalassa joulukuussa.

Limingan kunnanjohtaja Pekka Rajala on iloinen tuoreesta tunnustuksesta. Arkistokuva.
Limingan kunnanjohtaja Pekka Rajala on iloinen tuoreesta tunnustuksesta. Arkistokuva.
Kuva: Pekka Peura

Liminka on valittu Suomen kekseliäimmäksi kunnaksi. Titteli valittiin osana Hyvä kiertämään -kampanjaa, jossa kerättiin parhaita oivalluksia valtakunnalliseen Tekojen tori -portaaliin.

Tiedotteen mukaan Limingassa parannetaan kuntatyötä ja kuntalaisten palveluita sekä tehdään kehittämistyötä näkyväksi. Eri toimialoilta tuli kampanjan aikana yli 50 kehittämisratkaisua.

Suomen kekseliäin kunta palkitaan Kuntatyö2030-gaalassa joulukuussa.

Limingan kunnanjohtajan Pekka Rajalan mukaan palkinnon merkitys kunnalle on valtavan suuri.

– Uudistumme ja kokeilemme rohkeasti uutta. Tuemme myös totuttujen toimintatapojen ja ajattelumallien kyseenalaistamista ja avointa keskustelua. On hienoa olla Suomen kekseliäimmän kunnan kyläpäällikkö, Rajala hekumoi.

Limingan kunta työllistää hieman alle 800 henkilöä.

– Olen tavattoman ylpeä työntekijöistä, jotka ovat arjen pyörityksessä innovoineet niin oman kuntamme kuin kaikkien muidenkin kuntien iloksi ja hyödyksi käytännön ratkaisuja sujuvoittamaan työtä, Rajala sanoo.

Hyvä kiertämään -kampanja toi touko- ja syyskuun välisenä aikana Tekojen torille lähes 200 uutta kehittämistekoa eri puolilta Suomea. Valtaosa niistä koski opetus- ja kasvatusalaa sekä sosiaali- ja terveysalaa.