Sotaharjoitukset: Ou­lu­lai­nen Teemu Hil­tu­nen, 25, sai käskyn ker­taa­maan ja suureen Na­to-har­joi­tuk­seen

Yritykset: Kem­pe­le­läi­sen Lehdon työ­ka­lu­ja huu­to­kau­pa­taan nyt pilk­ka­hin­taan

Vastaa kyselyyn: Pitääkö hiih­to­lo­mal­la hiih­tää?

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Lehti: Thai­poi­mi­joi­den määrää Suo­mes­sa ra­joi­te­taan ensi vuonna

Thaimaan työministeriö haluaa asettaa yhdessä Suomen ja Ruotsin kanssa rajoituksen sille, kuinka monta thaimaalaista marjanpoimijaa maihin päästetään ensi vuonna.

Thaimaan työministeriö haluaa asettaa yhdessä Suomen ja Ruotsin kanssa rajoituksen sille, kuinka monta thaimaalaista marjanpoimijaa maihin päästetään ensi vuonna. Asiasta kertoo Bangkok Post.

Rajoituksella halutaan välttää sitä, että liian suuri määrä työntekijöitä joutuu kilpailemaan toisiaan vastaan.

Thaimaan työministeriön mukaan rajoituksella halutaan estää sellaisen tilanteen syntyminen, johon 50 thaipoimijaa on joutunut riitauduttuaan marjayritys Ber-Exin kanssa palkkioista ja kuluista.

Thaimaan työministeriö haluaa tietää tarkan lukumäärän tarvittavista työntekijöistä. Näin työnvälitystä pystyttäisiin valvomaan ja työntekijät voisivat arvioida työskentelemisen kustannuksia ennen lähtöpäätöstä.

Bangkok Postin mukaan Ruotsiin matkusti tänä vuonna yhteensä 6 100 thaipoimijaa. Heistä 240 on sanonut, ettei ole saanut niin paljon rahaa kuin oli luvattu.

Ruotsin maahanmuuttoministeri ei uutistoimisto TT:n mukaan ole kuullut marjanpoimijoiden rajoittamisesta, mutta hänestä keskustelu aiheesta on tervetullutta. Suomen ulkoministeriössä ei vielä osata arvioida, onko rajoitukselle tarvetta.