Taide: Ou­lu­lai­nen Elsi Tau­riai­nen jul­kai­si maa­laus­vi­deon ja sai 100 000 seu­raa­jaa

Neuvottelutaito: Oulun po­lii­sin neu­vot­te­lu­ryh­män vetäjä kertoo tiu­kim­mat ti­lan­teen­sa

Kolumni: Sek­suaa­li­nen ah­dis­te­lu on rikos ja siihen tulee suh­tau­tua sel­lai­se­na

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Legkov ja Belov elin­ikäi­seen olym­pia­pan­naan Sotshin käryjen vuoksi

Venäläiset maastohiihtäjät Aleksandr Legkov ja Jevgeni Belov ovat saaneet elinikäisen kilpailukiellon olympialaisiin, Kansainvälinen olympiakomitea KOK tiedotti.

Venäläishiihtäjä Alexander Legkov voitti Sotshissa 50 kilometrin kisan.
Venäläishiihtäjä Alexander Legkov voitti Sotshissa 50 kilometrin kisan.
Kuva: GIAN EHRENZELLER

Venäläiset maastohiihtäjät Aleksandr Legkov ja Jevgeni Belov ovat saaneet elinikäisen kilpailukiellon olympialaisiin, Kansainvälinen olympiakomitea KOK tiedotti. Syynä ovat Sotshin 2014 olympialaisissa paljastuneet dopinghuijaukset.

Legkov ja Belov ovat ensimmäiset Sotshin dopingskandaalin seurauksena kilpailukiellon saaneet venäläisurheilijat. KOK:n kurinpitovaliokunta ilmoitti viime joulun alla aloittaneensa kurinpitotoimet 28:aa venäläistä urheilijaa vastaan. Syynä oli Maailman antidopingneuvoston Wadan aiemmin joulukuussa julkaisema tutkimusraportti, jossa kerrottiin Venäjän manipuloineen omien urheilijoidensa testinäytteitä kotikisoissaan.

Legkov voitti Sotshissa 50 kilometrin kisan ja hiihti olympiahopeaa Venäjän 4x10 kilometrin viestijoukueessa. Venäjän viestijoukkueen suoritus hylättiin.

Belovin menestys Sotshissa oli vaatimattomampaa. Hän oli 15+15 kilometrin yhdistelmäkisassa 18:s ja 15 kilometrillä 25:s.

Kansainvälinen hiihtoliitto FIS asetti Legkovin ja viisi muuta venäläistä kilpailukieltoon jo viime vuoden lopulla. Syynä oli Wadan raportti dopingnäytteiden manipuloinnista. Hiihtäjät valittivat päätöksestä urheilun kansainväliseen välitystuomioistuimeen CASiin, joka päätti toukokuun lopulla pitää kilpailukiellot voimassa lokakuun loppuun.

Legkov, 34, voitti Tour de Skin kokonaiskisan vuodenvaihteessa 2012-2013. Hänellä on myös kaksi MM-mitalia viesteistä. Belov, 27, on voittanut MM-pronssin Val di Fiemmen MM-kisoissa 2013.

Richard McLarenin johtama Wadan tutkimuskomitea kertoi viime vuoden joulukuussa julkaistussa tutkimusraportissaan, että yli tuhat venäläisurheilijaa hyötyi maan valtiojohtoisesta dopingjärjestelmästä ja järjestelmällisestä testinäytteiden manipuloinnista vuosina 2011-2015. Kansainvälinen yleisurheiluliitto IAAF on sulkenut Venäjän kokonaan kansainvälisestä kilpailutoiminnasta.