Pääkirjoitus: Tuore tut­ki­mus tuo esiin Oulun monet arkiset vah­vuu­det, ja siksi kiel­tei­sis­sä mie­li­ku­vis­sa ry­pe­mis­tä kan­nat­taa jo hillitä

Mielenterveys: Kuinka nuorta val­vo­taan OYSin psy­kiat­ri­sel­la osas­tol­la, jossa on muun muassa tu­pak­ka­paik­ka ja psy­koo­si­po­ti­lai­ta?

Jääkiekko: SM-sar­jan par­haa­na pe­laa­ja­na pal­ki­tun Markus Loposen te­ho­ket­ju johtaa Kärpät kul­ta­jah­tiin

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Lasten raju vä­ki­val­tai­suus ka­sau­tuu har­voil­le, mutta silti ky­sees­sä on vakava on­gel­ma, johon puut­tu­mis­ta ei pidä vit­ku­tel­la

Lasten ja varhaisnuorten useiden raakojen väkivallantekojen osumisessa tälle viikolle voi olla osaksi kyse sattumasta. Mahdollista on myös, että näemme nyt oireita pysyvämmästä kehityksestä, jonka torjumiseen pitää herätä heti.

Puukko ja veitsi ovat suomalaisessa rikosperinteessä välineitä, joilla vahvassa humalassa olevat aikuiset ovat tavannet iskeä toisiaan. Näihin uutisiin on totuttu.

Viime päivinä on luettu tapauksista, jollaisiin ei toivottavasti koskaan totuta: lasten ja varhaisteinien väkivallanteoista, joissa on lyöty tai uhattu veitsellä.

Tiistaina Oulun Kaukovainiolla alakouluikäinen lapsi löi toista alakoululaista veitsellä kasvoihin. Uhri joutui sairaalaan. Alle kaksi viikkoa sitten Hiukkavaarassa alle 15-vuotias poika ryösti puukolla uhaten kaksi 15-vuotiasta. Keskiviikkona Helsingissä 13-vuotias tyttö puukotti poikaoppilasta kesken oppitunnin.

Ja tiistaina Oulun kauppakeskus

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.