Vaalikone: Löydä sinulle sopivin ehdokas Kalevan vaa­li­ko­nees­ta

Pääkirjoitus: Kisa vaalien yk­kös­pai­kas­ta on nyt huip­pu­ki­reä, ja siksi pienet mo­kai­lut tai on­nis­tu­mi­set voivat rat­kais­ta lop­pu­tu­lok­sen

Rikokset: Yli­vies­kan kou­lu­puu­ko­tuk­ses­ta epäilty van­git­tu

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Tilaajille

Lapin sai­raan­hoi­to­pii­ris­sä neljä uutta tar­tun­taa – Yli­lää­kä­ri muis­tut­taa, että yri­tys­ten vas­tuul­la on edel­lyt­tää asiak­kail­ta tur­val­li­suus­oh­jei­den nou­dat­ta­mis­ta

Ylilääkäri Markku Broas: "Lappi on selvinnyt toistaiseksi ilman varsinaista koronaepidemiaa, ja siitä täytyy kiittää lappilaisia. Hengähtää ei silti voi vielä puoleen vuoteen."

Lapin sairaanhoitopiirissä on keskiviikon jälkeen todettu neljä uutta koronatapausta.

Tapauksista kolme todettiin Rovaniemellä. Kaksi Rovaniemen tapauksista liittyy joulun ajan tartuntaketjuun, jossa alkuperäinen tartunta on peräisin sairaanhoitopiirin ulkopuolelta. Tartunnan saaneet ovat olleet valmiiksi karanteenissa.

Kolmas Rovaniemen tapauksista on peräisin ulkomailta. Näiden lisäksi Kittilässä todettiin yksi tapaus, jossa on kyseessä ulkopaikkakuntalainen henkilö. Kuluneella viikolla Lapin sairaanhoitopiirin alueella on todettu yhteensä seitsemän koronavirustapausta.

Yhteensä Lapin sairaanhoitopiirin näytteenottopisteissä tehtyjen testien perusteella on todettu 408 tapausta. Lukuun sisältyvät myös ulkopaikkakuntalaiset henkilöt.

Juhlinta ydinperheen kanssa

Lapin sairaanhoitopiirin infektioiden torjuntayksikkö suosittelee viettämään uuttavuotta ydinperheen kesken.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.