Kaavoitus: Vä­li­ky­län ja Ruskon teol­li­suus­aluei­den väliin suun­ni­tel­laan uutta työ­paik­ka-aluet­ta

Sää: Ke­vät­tal­ven nätit päivät jat­ku­vat Oulun seu­dul­la, kes­ki­viik­ko­na voi tulla lisää lunta

Luitko jo tämän: Oulun ke­hu­tul­la tont­ti­po­li­tii­kal­la on kään­tö­puo­len­sa – Ve­ron­mak­sa­jien rahoja on myös tuh­lat­tu, arvioi apu­lais­pro­fes­so­ri

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Laa­du­kas ta­lous­ope­tus se­lit­tää erin­omai­sen me­nes­tyk­sen ta­lous-Pi­sas­sa

Taloutta osana yhteiskuntaoppia opiskellaan Suomessa nykyisin jo alakoulussa.

Nuorten talousosaamista kartoittaneen Pisa 2018 -tutkimuksen tulokset julkaistiin 7.5.2020. Suomi oli tässä tutkimuksessa mukana ensimmäistä kertaa ja menestyi erinomaisesti. Tutkimus tehtiin 15-vuotiaille nuorille ja siihen osallistui 20 maata, joista 13 oli OECD-maita. Suomalaisten nuorten talousosaaminen oli toiseksi parasta.

Pisa-tutkimus osoitti, että nimenomaan kouluopetuksella oli merkittävä positiivinen vaikutus suomalaisten nuorten talousosaamiseen. Taloutta osana yhteiskuntaoppia opiskellaan Suomessa nykyisin jo alakoulussa. Yläkoulussa talousasiat muodostavat noin kolmanneksen yhdeksännen luokan yhteiskuntaopin opetuksesta. Lisäksi talouteen liittyviä sisältöjä opiskellaan osana muita oppiaineita kuten historiaa, matematiikkaa ja kotitaloutta. Onkin hyvä, että Suomessa nuoret saavat talouteen erilaisia näkökulmia.

"Taloustietojen ja -taitojen opiskelun tulee jatkossakin olla nimenomaan osa yhteiskuntaoppia, sillä silloin ne yhdistyvät laajaan yhteiskunnalliseen osaamiseen."

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.