Joukkoliikenne: Oulun jouk­ko­lii­ken­teen linjat siir­ty­vät pois OTP:lta ensi vii­kol­la, lii­ken­tees­sä voi olla häi­riöi­tä

Uimavedet: Katso Kalevan ui­ma­ran­ta­ko­nees­ta, kuinka puhdas vesi lä­hi­ran­nal­la­si on

Tilaajille

Ky­syim­me: Miten koronan jäl­keis­tä Ruot­sin-kaup­paa vauh­di­te­taan?

Korona-aika laski vientiä Ruotsiin kymmenellä prosentilla. Viennin elvytystoimiksi suunnitellaan yritysten tukihankkeita ja pohjoisten alueiden rajat ylittävää yhteistyötä.

Yritysvienti pandemian jälkeen on yhteistyötä länsinaapureiden kanssa. Arkistokuva.
Yritysvienti pandemian jälkeen on yhteistyötä länsinaapureiden kanssa. Arkistokuva.
Kuva: Pekka Peura

Koronapandemian vaikutukset talouteen ovat huolettaneet ensimmäisten rajoitusten asettamisesta saakka. Nyt, kun rajoituksia puretaan ja yhteiskunnan toiminta muistuttaa jollain tavalla aikaa ennen pandemiaa, kääntyvät katseet uudelleen talouteen ja sen tilaan. BusinessOulun erilaiset yhteistyöhankkeet länsinaapureiden kanssa pyrkivät edistämään Suomen, Ruotsin ja Norjan pohjoisten alueiden rajat ylittävää liiketoimintaa.

Miltä pandemian jälkeinen yhteistyö yritysviennin osalta näyttää Suomen ja Ruotsin osalta, BusinessOulun vientiasiantuntija Johanna Kamunen?

– Olemme koko pandemian ajan tehnyt tiivistä yhteistyötä Ruotsin suuntaan ja ruotsalaisten kanssa. Olemme toteuttaneet yhdessä markkinaskannauksia, yritysten online-tapaamisia sekä yhteisiä webinaareja alueellisille että globaaleille markkinoille. Näitä toimenpiteitä jatketaan nyt myös pandemian jälkeisessä yhteistyössä.