Tatuoinnit: Näin syntyy mui­nais­ta­tuoin­ti ou­lu­lai­sen Hanni Airikan kä­sis­sä: vä­li­nei­nä ora­pih­la­jan piikki, jau­het­tua hiiltä ja Kos­ken­kor­vaa

Koti: Ou­lu­lai­set Mat­lee­na ja Jori Haa­pa­lai­nen ra­ken­si­vat unel­mien­sa kodin lu­moa­viin mai­se­miin Jää­lin­jär­ven ran­nal­le

Luitko jo tämän: Sä­de­sie­ni lymysi Oulun po­lii­si­ta­los­sa, po­lii­sin yk­si­näi­nen tais­te­lu päättyi äl­lis­tyt­tä­vään voit­toon kor­keim­mas­sa oi­keu­des­sa

Tilaajille

Ky­syim­me: Miksi maidon säi­ly­vyys vaih­te­lee?

Ruokakauppojen maitohyllyillä on laaja kirjo erilaisia maitoja: luomua, ekoa, laktoositonta, vähälaktoosista, maitojuomia. Maitojen säilyvyydessä pakkauspäivästä parasta ennen -päivään on viikkojen, jopa kuukausien eroja.

Mistä maitojen säilyvyyserot johtuvat, Valio Oy:n tuotekehitysjohtaja Tiina Hämäläinen?

– Erot johtuvat erilaisista käsittelyistä, jotka vaikuttavat maidon mikrobeihin. Perinteisellä pastöroinnilla maito säílyy kylmässä avaamattomana noin 8 päivää. ESL-käsitellyt maidot pastöroidaan korkeammassa lämpötilassa, mikä tuhoaa mikrobeja pastörointia merkittävästi enemmän. Valiolla esimerkiksi laktoosittomat maitojuomat ja enemmän proteiinia sisältävät maidot ovat ESL-käsiteltyjä ja ne säilyvät kylmässä viikkoja. UHT-maidot säilyvät huoneenlämmössä avaamattomissa pakkauksissa kuukausia, koska iskukuumennus tekee maidosta steriiliä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.