LUONTO: Raa­hes­ta löy­ty­nyt jät­ti­läis­hä­mä­häk­ki ih­me­tyt­tää

TEATTERI: Aapo Salonen Li­min­gan teat­te­ri­lin­jal­ta va­lit­tiin Teat­te­ri­kor­keaan yli 1 200 pyr­ki­jän jou­kos­ta

Kymp­pi­ton­ni kiek­ko­nuo­ril­le

Lahjoitus perjantain HIFK-pelissä

Oulu
Lasse Kukkonen (kesk.) ja Sebastian Aho olivat mukana Ilkka Mikkolan jäähyväispelissä vastakkaisilla puolilla.
Lasse Kukkonen (kesk.) ja Sebastian Aho olivat mukana Ilkka Mikkolan jäähyväispelissä vastakkaisilla puolilla.

Raksilassa tehdään huomisessa Kärpät–HIFK-pelissä merkittävä, 10 000 euron lahjoitus.

Lahjoituksen tekee Alumnin Tukisäätiön Oulu-rahasto.

Lahjoitusvarat menevät kaikkien Oulun alueen kiekkoseurojen kautta parillekymmenelle perheelle lasten kiekkoharrastuksen tukemiseen.

– Yhden perheen saama lahjoitussumma on 300–700 euroa, joka käytetään seurojen perimiin kuukausimaksuihin, Oulu-rahaston puheenjohtaja Jukka Pietilä sanoo.

Alumnin Tukisäätiön Oulu-rahasto aloitti toimintansa viime vuonna, kun sen järjesti Liiga-Alumnien vierailuottelun Raksilassa.

Tänä vuonna Oulu-rahasto järjesti elokuun alussa hyväntekeväisyysottelun, jossa Ilkka Mikkolan kokoama Ilu All Stars kohtasi Kärppien tämän kauden joukkue.

Tapahtuma tuotti lähes 35 000 euroa.

Ensimmäinen lahjoitus

Huominen jako on rahaston ensimmäinen.

– Ajatus on tehdä lahjoituksia vuosittain, vaikka joka vuosi ei olisikaan isoa tapahtumaa, Pietilä sanoo.

Pietilä ja Oulu-rahaston hallituksen jäsen Matti Pennanen kiittelevät kilvan Ilkka Mikkolaa, joka oli keskeisessä asemassa elokuun tapahtuman järjestämisessä. Olipa "Ilu" Mikkola jäähyväisottelussaan jäälläkin.

Mikkola puolestaan iloitsee paitsi yli 4 500 katsojasta, myös tapahtuman mahdollistaneista "järjestysmiehistä, tuomareista ja kaikista mukana olleista".

Jäällä nähtiin paitsi tämän vuoden kärppäjoukkue, myös tukku entisiä ja nykyisä ammattilaisia Sebastian Ahosta Jussi Jokiseen, Reijo Ruotsalaisesta Joni Pitkäseen, Esa Pirneksestä Pekka Rinteeseen.

Ja moniin moniin muihin.

– On hienoa, että he tulivat pelaamaan. Se ei ole mitenkään itsestäänselvyys, kutsusoittokierroksen pelaajille tehnyt Mikkola sanoo.

Ensi kesänä elokuussa

Ensi kesän tapahtuma on vasta pohdinta-asteella.

Tarkoitus on kuitenkin pelata 2. elokuuta, päivä ennen Jussi Jokisen ja Pekka Rinteen jo perinteistä hyväntekeväisyysgolfia Virpiniemessä.

Jokinen ja Rinne ovat saaneet lisävoimia, kun Sebastian Aho, Joonas Donskoi ja Markus Nutivaara ovat liittyneen tapahtuman järjestäjiin.

– Tämäkin osoittaa, kuinka pelaajien sydän sykkii juniorityölle ja hyväntekeväisyydelle. En voi kuin ihastella sitä asennetta, Matti Pennanen sanoo.

Alumnin Tukisäätiön Oulu-rahaston hallituksessa ovat Pietilän ja Pennasen lisäksi Johanna Heffernan, Ari Hellgren, Juha Joenväärä, Jussi Jokinen, Juha Juntunen, Lasse Kukkonen, Riitta Paloniemi ja Pekka Piirala.