Kylät: Lai­ta­saa­ren asuk­kaat kehuvat omaa idyl­liään

Sää: Kolea kesäsää vaihtuu ensi vii­kol­la läm­pi­mään

Huumeet: Kier­sim­me aut­ta­jien kanssa huu­mei­den käyt­tö­pai­kat Oulun kes­kus­tas­sa

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Kylläpä maailma meitä koet­te­lee, eikä korona ole ainoa murhe

Meille hyviin aikoihin tottuneille näyttävät koittaneen huonot ajat. Vaikka historia on pullollaan vaikka minkälaisia tappavia kulkutauteja ja vaikka meille kehittyneen lääketieteen ansiosta on kehittynyt suuri turvallisuuden tunne, olemme joutuneet maailmanlaajuiseen kriisiin tuon koronapandemian takia. On hämmentävää, kun se olemattoman pieni virus näyttää pitävän etumatkaa kilpailussa tieteen kanssa uusien variaatioidensa kautta.

Kun virus valloittaa maailmaa, ainoa keino sen lannistamiseksi on elimistöön muodostuva immuniteetti. Se voi muodostua vain kahdella tavalla, eli sairastamalla taudin tai rokottamalla, jolloin elimistöön muodostuvat vasta-aineet estävät viruksen soluun tunkeutumisen.

Jos koronarokotteita ei olisi onnistuttu kehittämään, seuraukset todennäköisesti olisivat olleet melko kamalat, kun immuniteettia olisi syntynyt vain sairastamisen kautta. Kuolleiden ja vakavasti sairastuneiden määrät olisivat todennäköisesti aivan eri luokkaa. Työikäisten laaja sairastuminen olisi todennäköisesti vakavasti vahingoittanut maan työ-, elinkeino- ja talouselämää.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.