Mainos

Kuu­sa­mos­sa käy kuhina

Kuusamoon investoidaan isosti ja se näkyy hyvin paikallisen Yrittäjäjärjestön arjessa

Moni Kuusamon Yrittäjä palkittiin vuonna 2018 Yrittäjäristillä. Kuvassa vasemmalta lukien Päivi Siikaluoma, Kerttu Käkelä, Henry Korpua, Riitta Lohilahti, Aarno Miinala ja Kaisa Valkama-Kettunen .
Moni Kuusamon Yrittäjä palkittiin vuonna 2018 Yrittäjäristillä. Kuvassa vasemmalta lukien Päivi Siikaluoma, Kerttu Käkelä, Henry Korpua, Riitta Lohilahti, Aarno Miinala ja Kaisa Valkama-Kettunen .
Kuva: Anni Jyrinki

”Kuusamon Yrittäjien toiminta vuodelle 2019 on alkanut järjestäytymiskokouksella, jossa jaettiin vastuualueet ja tehtävät hallituksen jäsenille. Hallituksen jäsenet ovat sitoutuneita tehtäviinsä ja innoissaan tämän vuoden tekemisestä”, Kuusamon Yrittäjien puheenjohtaja Mika Haataja kertoo tyytyväisenä ja jatkaa, että vuoden 2019 ohjelmassa on ainakin useita tapahtumia.

”Muun muassa kesäteatteri-ilta on tarkoitus järjestää tänäkin kesänä ja suurin tapahtuma on perinteisesti ollut Yrittäjäjuhla marraskuussa. Ensi syksynä juhla saattaa poiketa aikaisemmista, mutta siitä tiedotamme tarkemmin myöhemmin.”

Erilaista on myös se, että tänä vuonna kuusamolaiset ovat vastuussa Social Friday-tapahtumien järjestämisestä.

”Viime vuonna Kuusamon Nuorkauppakamari hoiti järjestelyvastuut eli tämä on nyt uusi pesti meille siinä mielessä. Tapahtuma järjestetään säännöllisesti noin kerran kuukaudessa. Lisäksi tulemme järjestämään erilaisia koulutuksia yhteistyössä eri järjestöjen kanssa”, Yrittäjistä kerrotaan.

Kuusamon Yrittäjät kesäteatterissa kesällä 2018
Kuusamon Yrittäjät kesäteatterissa kesällä 2018
Kuva: Anni Jyrinki

Metsäteollisuus ja matkailu kivijalkoja

”Suhteemme kuntapäättäjiin ovat hyvät, järjestämme vähintään kerran vuodessa tapaamisen hallituksen ja kunnan johdon kanssa. Näissä tapaamisissa keskustellaan ajankohtaisista asioista ja tulevaisuuden suunnitelmista”, Haataja kuvailee yhteistyötä Kuusamon kunnan virkamiesten ja luottamushenkilöiden kanssa.

Yrittäjät ovat olleet mukana esimerkiksi Kuusamon kaupunkikeskustan kehittämissuunnitelmissa ja antaneet vuosien saatossa lausuntoja muun muassa Maaningan tuulipuiston osalta.

Mika Haataja kertoo, että Kuusamon alueella on tällä hetkellä suunnitelmissa, työn alla ja valmistunut isoja ja pienempiä investointeja. Kaupungin teollisuusalueelle on valmistunut ja rakenteilla useita uusia halleja, keskustassa rakennetaan kerrostaloa ja ennakkomyynnissä on parikin uutta kerrostalokohdetta.

Kaikki käynnissä olevat investoinnit tuovat koko alueelle työtä ja toimeentuloa.”
Mika Haataja, Kuusamon Yrittäjien puheenjohtaja

Rukalla rakennetaan yhtä uutta hotellia ja toista laajennetaan. Uusi gondolihissi on avannut uuden kulkuyhteyden Itä- ja Länsi- Rukan välille ja uusittu eturinteen hissi nopeuttaa rinteisiin pääsyä.

Haataja toteaa tyytyväisenä, että kaikki käynnissä olevat investoinnit tuovat koko alueelle työtä ja toimeentuloa.

”Kuusamon alueen matkailulla menee tällä hetkellä hyvin, alueen kiinnostus on nousussa. Lentomatkustajissa rikottiin viime vuonna 100.000 henkilön raja ja varsinkin ulkomaisten matkailijoiden määrissä on kasvua.”

”Joulukuussa saimme kymmeniä uusia charter-lentoja Kuusamon kentälle.”

Matkailun lisäksi Kuusamon toinen ”kivijalka” on metsäteollisuus, joka työllistää yhtä paljon kuin matkailuala ja tuo alueelle kaivattuja vientituloja.

”Pölkyn eri toimipisteet, hirsitalotehtaat, metsäkone- ja kuljetusyritykset ja kaikki muut alan toimijat ovat merkittäviä työnantajia. Vertailulukuna voidaan käyttää yhtä miljoonaa. Kuusamossa käy miljoona turistia ja metsä kasvaa miljoona kuutiota vuodessa.”

Kuusamon Yrittäjät ry

  • Kuusamon Yrittäjät ry:n hallituksen koko on tänä vuonna yhdeksän henkilöä. 
  • Jäsenet edustavat monipuolisesti eri toimialoja. 
  • Puheenjohtajalla on apuna kolme varapuheenjohtajaa, joilla on omat vastuualueet.
  • Hallituksesta on edustaja PPY:n hallituksessa ja NY-valiokunnassa, Kehittämisyhtiö Naturpolis Oy:n hallituksessa, kehittämis-/hanke-
    työryhmässä sekä ohjausryhmässä.
  • Hallitus on mukana myös eri hankkeissa (mm. Nuora), Yrittäjyyskasvatus-työryhmässä ja KAO:n Kuusamon toimipisteen ohjausryhmässä. 
  • Kuusamon Yrittäjät on jäsenmäärällä mitattuna PPY:n kolmanneksi suurin yhdistys.