Kuu­sa­mon suur­pe­to­kes­kuk­sen kar­hu­jen ja il­ves­ten elämää voi seurata net­ti­ka­me­ras­ta

Kuusamon suurpetokeskuksen eläinten temmellystä pääsee nyt seuraamaan nettikameroiden välityksellä.

-

Kuusamon suurpetokeskuksen eläinten temmellystä pääsee nyt seuraamaan nettikameroiden välityksellä. 

Kuvaa välitetään ilves- ja karhukameroista ympäri vuorokauden. Videoita on myös mahdollista kelata neljä tuntia taaksepäin. 

Karhukamerassa näkyvät Juuso- ja Tessu-karhut sekä vilahduksia viereisessä tarhassa asuvista karhunpennuista ja Reetta-emosta. Iltaisin voi nähdä, kun karhuille tuodaan hedelmiä ja muuta syötävää.

Eläintenhoitaja Pasi Jäntti kertoo, että kesä karhunpentujen kanssa on mennyt vauhdikkaasti ja pennut alkavat vastata kooltaan luonnossa kasvavia erauspentuja. Suurpetokeskuksessa pennut jatkavat eloa kuitenkin vielä emon huomassa jonkin aikaa. 

– Pennut ovat virkeitä kuin elohopeat. Ne temmeltävät menemään ja tekevät kuperkeikkoja, Jäntti kertoo. 

Karhujen kasvatuksesta aikuisilla karhuilla on ollut näkemyseroja. Iäkkäämpi Tessu-karhu haluaisi kovasti osallistua pentujen hoitoon.

– Reetta sitten hermostuu ja ihan selvästi sanoo, että älä sinä puutu tähän. Siellä on useinkin tunteet pinnassa, Jäntti kertoo.

Ilveskamerassa puolestaan näkyy kissapetojen leikkejä. Jäntin mukaan kamerassa saattaa myös näkyä, kuinka liian rohkeat harakat ja varikset päätyvät ilvesten kynsiin. Iltaisin ilvekset saattavat innostuvat leikkimään keskenään. Vauhdikkaissa leikeissä ilvekset liikkuvat hyvin nopeasti ja loikat ovat yli nelimetrisiä.

Tällä hetkellä sekä karhuilla että ilveksillä on ympäristöön sulautuva suojaväri, minkä vuoksi eläimiä ei välttämättä heti edes huomaa kameroiden kuvasta.

Suurpetokeskus toteuttaa livekameralähetykset yhdessä oulunsalolaisen Tilavahti.com-yrityksen kanssa. Katso livekameroita.