Kuu­sa­mon ra­jan­yli­tys­pai­kan au­ki­olo­ai­ka muuttuu - raskaan lii­ken­teen kul­jet­ta­jat liik­ku­vat rajan yli

Kuusamon rajanylityspaikalla palataan normaaliin aukioloon kesäkuun alusta lähtien.

Kuusamon rajanylityspaikan aukioloa on rajoitettu Suomen ja Venäjän hallitusten rajaliikenteelle asettamien rajoituksista sekä kelirikosta johtuen.

 Kelirikkotilanteen helpottumisen myötä Kuusamon rajanylityspaikan aukioloaika palautuu normaaliksi 1.6.2020 alkaen ja on avoinna päivittäin kello 9 - 20.

 Asiasta on sovittu Kainuun ja Kalevalan alueiden rajavaltuutettujen välillä.

Rajaliikenteen rajoitukset jatkuvat 14. kesäkuuta saakka. 

Henkilöliikenne romahti yli 90 prosenttia

Rajaliikenteen rajoitukset ovat laskeneet maaliskuun puolenvälin jälkeen Vartiuksen ja Kuusamon rajanylityspaikoilla henkilöliikennettä yli 90 prosenttia ja raskasta liikennettä noin kymmenen prosenttia verrattuna vastaavaan aikaan vuonna 2019. 

Kuusamon ja Vartiuksen rajanylityspaikat ovat rajaliikenteen rajoituksista johtuen avoinna 14. kesäkuuta saakka ainoastaan raskaan liikenteen tavaran kuljetuksille sekä Suomen ja Venäjän kansalaisten kotimaahan paluulle tai muista perustelluista syistä.

Viikoittaiset rajanylitysmäärät ovat Vartiuksessa noin 600 henkilöä ja Kuusamossa noin 10 henkilöä. Rajanylittäjät ovat yksittäisiä poikkeuksia lukuun ottamatta raskaan liikenteen kuljettajia. Lisäksi Vartiuksen kautta kulkee normaaliin tapaan 3- 4 rautapellettijunaa päivässä.