Mainos

Kuu­sa­mon Pik­ku­ket­tu saa iso­vel­jen

Kuusamolainen Kahvila Mokkakettu viettää viisivuotissyntymäpäiviään kesäkuun alussa.

Kahvilayrittäjä Ritu Laaksoniemi avaa uuden Mokkaketun kesäkuun puolessa välissä. Uudesta kahvilasta tulee kodikas ja vintage-henkinen kohtaamispaikka, jossa voi nauttia päivä- kahvit, vaikka valokuvaaja Meeri Koutaniemen isoisoäidin vanhan ruokapöydän ympärillä.
Kahvilayrittäjä Ritu Laaksoniemi avaa uuden Mokkaketun kesäkuun puolessa välissä. Uudesta kahvilasta tulee kodikas ja vintage-henkinen kohtaamispaikka, jossa voi nauttia päivä- kahvit, vaikka valokuvaaja Meeri Koutaniemen isoisoäidin vanhan ruokapöydän ympärillä.
Kuva: Meeri Koutaniemen

Kuusamolainen Kahvila Mokkakettu viettää viisivuotissyntymäpäiviään kesäkuun alussa.Syntymäpäivän kunniaksi yrittäjä avaa uuden ja erilaisen Mokkaketun K-Kaupan yhteyteen Kuusamon keskustan tuntumaan kesäkuun 13. päivä.

”Uusi kahvila tottelee nimeä Mokkakettu ja tämä terveyskeskuksen kahvila jatkaa nimellä Kahvila Pikkukettu”, Laaksoniemi kertoo.

Pikkukettu on pieni, kojumainen ja kodinomainen kahvila terveyskeskuksen yhteydessä. Laaksoniemi on kuitenkin parin vuoden ajan etsiskellyt liikepaikkaa myös toiselle kahvilalle.

”Uudessa kahvilassa saan enemmän tehdä itse muun muassa sisustussuunnitelmaa. Minulla on myös ollut sisustussuunnittelija apuna antamassa vinkkejä ja neuvomassa, mitä kaikkea pitää ottaa huomioon.”

Uudesta Mokkaketusta on tulossa hieman vintage-henkinen ja dinner-tyylinen kuusamolainen kohtaamispaikka, joka on auki myös arki-iltaisin ja viikonloppuisin. Uuden kahvilan myötä kasvaa paitsi aukioloajat, myös yrityksen työntekijöiden määrä nykyisestä kahdesta viiteen.

Työ on raskasta ja monipuolista

Rita Laaksorinne rakastaa työtään kahvilayrittäjänä.

”Toki työ on raskasta ja monipuolista. Itselle tärkeintä on hyvä asiakaspalvelu ja hyvä työilmapiiri. Meidän kahvilassamme raikaa aina nauru.”

”Tyypillinen työpäivä on tällainen: herätys puoli seitsemältä ja kahvilan esivalmistelut vievät melkein tunnin. Terveyskeskuksen kahvilasta löytyy maittava aamiainen. Teemme sämpylät itse. Valmistamme erilaisia suolaisia ja makeita tuotteita, tarjontaamme kuuluvat myös voileipä- ja täytekakut. Kettupikkuleipiä löytyy aina vitriinistä”.

Työpäivä venyy pitkälle iltaan ja illalla kotona Laaksoniemi tekee vielä paperihommia.

”Tärkeä yhteistyökumppani on hyvä kirjanpitäjä ja suhteet toisiin yrittäjiin on pidettävä toimivina”, Laaksoniemi vielä summaa.


Uutta näkökulmaa Boost campilta

Uusia tuulia yritystoimintaan Laaksoniemi on hakenut Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien Boost Camp -kurssilta.

”Uusia tuulia kannattaa myös hakea muualta Suomesta tapaamalla kollegoja ja vierailemalla erilaisissa kahvioissa.”

”Kuusamossa taas pärjää yrittäjä, joka on kuusamolainen. Pitää olla tietoinen yrittäjyyden tuomista haasteista. Suhteet toisiin yrittäjiin ovat erittäin tärkeitä.”

”Meidän kahvilassamme raikaa aina nauru.”
Ritu Laaksoniemi