Vaalikone: Löydä sinulle sopivin ehdokas Kalevan vaa­li­ko­nees­ta

Pääkirjoitus: Kisa vaalien yk­kös­pai­kas­ta on nyt huip­pu­ki­reä, ja siksi pienet mo­kai­lut tai on­nis­tu­mi­set voivat rat­kais­ta lop­pu­tu­lok­sen

Rikokset: Yli­vies­kan kou­lu­puu­ko­tuk­ses­ta epäilty van­git­tu

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Kuu­lui­sa suo­ma­lai­nen luon­to­suh­de

Helsingin Sanomat uutisoi taannoin, kuinka öljy-yhtiöt ovat käyttäneet suuria summia kiistääkseen ilmastonmuutoksen. He ovat luoneet toista todellisuutta, mitä on perusteltu omilla selvityksillä, joilla ei tosin ole juurikaan tekemistä eksaktin tieteen kanssa. Motiivi on sinänsä ymmärrettävä: tuottoisan liiketoiminnan varjelu.

Pohjois-Suomessa oltiin puolestaan enemmän tuohtuneita sen johdosta, että Metsähallitus oli harkinnut metsästyksen rajoittamista kansallispuistoissa viime syksynä tapahtuneen kuolemantapauksen johdosta. Täällä ei tosin ole laajemmin tuotu julki, että tämä koskisi esimerkiksi UKK-puistossa alle yhden prosentin pinta-alaa, eikä kyseessä suinkaan olisi totaalikielto. Pikemminkin luotiin mielikuvaa, että kyseessä on etelän vihreiden uusi metku, jolla natiivien oikeuksia pyritään taas polkemaan.

Pitkään alueen median uutisointia seuranneena voin vakuuttaa, että pohjoisen luontoon liittyen en ole havainnut näin nopeaa ja pontevaa reagointia.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.