Palkanmaksu: OYSin lää­kä­reil­le liikaa mak­set­tu­ja palk­ko­ja ei peritä ta­kai­sin

Energiansäästö: Oulu säästää mer­kit­tä­väs­ti sam­mut­ta­mal­la kou­lu­jen il­man­vaih­don yöllä

Pohde: OYSissa on jou­dut­tu sul­ke­maan kym­me­nen leik­kaus­sa­lia

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Kurdien PKK ei ole Suo­mes­sa kiel­let­ty jär­jes­tö – eikä tule ol­la­kaan

Uutisointi vahvistaa väärää diskurssia kurdien työväenpuolue PKK:sta. Valitettavasti tämä on yleistä myös korkeimman poliittisen johtomme retoriikassa.

Ulkoministeri Pekka Haavisto lausui muutama viikko sitten, että PKK on Suomessa kielletty terroristijärjestö (IL 30.11.). Väite on vähintäänkin kummallinen.

Olisi hyvä saada ulkoministeriltä lisätietoa siitä, milloin ja mikä oikeusaste on Suomessa kieltänyt kyseisen järjestön toiminnan. – Semmoista päätöstä ei löydy.

Kun korkein oikeus taannoin kielsi uusnatsijärjestö PVL:n toiminnan Suomessa, sen seurauksena poliisi ilmoitti puuttuvansa tilanteisiin, joissa järjestön tunnuksia esiintyy.

Viimeksi 5.12. Kalevassa Oulun poliisi ilmoitti, että ei voi puuttua PKK:n tunnuksiin ja lippuihin. Tämä viittaa enemmän kuin vahvasti siihen, ettei ole juridista päätöstä siitä, että PKK olisi Suomessa millään tavalla kielletty.

Kaikki puhe PKK:n terrorismista on poliittinen diskurssi, jolla on määrättyjä lähtökohtia ja päämääriä. Se on puhdasta poliittista retoriikkaa, jolla on jo vuosikymmeniä nöyristelty Turkin erinäisiä diktaattorisia hallituksia, sillä Turkki on avainasemassa Nato-maana ja Euroopan portinvartijana.

On tosiaan olemassa tällainen Euroopan Unionin listaus, jossa PKK on luokiteltu terroristijärjestöksi. Mutta ensinnäkin monien asiantuntijoiden mielestä tällainen ”lista” on täysin tarpeeton. Jokaisella maalla on omat kriteerinsä, joilla järjestöjen terroristisuutta arvioidaan.

Toisekseen PKK:n listaus on juridisesti täysin kestämätön, sillä esimerkiksi Euroopan yleisen tuomioistuimen voimassa olevan päätöksen mukaan PKK ei ole terroristinen järjestö.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.