Pääkirjoitus: Kau­pun­gin elin­voi­ma ei synny it­ses­tään, siksi Oulun ko­koi­nen kau­pun­ki tar­vit­see myös aree­nan­sa

Tulipalot: Kem­pe­le­läi­nen Anu Mikkola pelasti lap­si­per­heen pa­la­vas­ta talosta

Oikeus: Knuu­ti­lan­kan­kaan uutta K-su­per­mar­ke­tia ei tar­vit­se purkaa

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Kun­to­por­tai­den nou­se­mi­ses­ta on tullut suo­sit­tu lii­kun­ta­muo­to: Kerro, mihin ha­luai­sit Oulun seu­dul­la seu­raa­vat kun­to­por­taat? – "Ly­hyes­sä ajassa saa aika te­ho­kas­ta kun­toi­lua"

– Ei pisimmästä päästä, mutta sellaiset sopivat. Saa sykkeet nousemaan, kun tulee ylös, helsinkiläinen Ilona Järveläinen arvioi Heinäpään kuntoportaita.
– Ei pisimmästä päästä, mutta sellaiset sopivat. Saa sykkeet nousemaan, kun tulee ylös, helsinkiläinen Ilona Järveläinen arvioi Heinäpään kuntoportaita.
Kuva: Maiju Pohjanheimo

Kuntoportaissa ei jaeta tyylipisteitä. Jokainen saa edetä omalla tavallaan.

Kävellen, juosten tai kenties loikkien. Hitaammin tai nopeammin. Kevyesti kuntoillen tai tiukasti treenaten – ilmaiseksi joka tapauksessa.

Se on matalan kynnyksen kuntoilua.

Kuntoportaita on noussut Suomeen viime vuosina kiivaalla tahdilla ja käyttäjiä on riittänyt. Voidaan jopa puhua uudesta suositusta kuntoilumuodosta.

Myös alavalta Oulun seudulta löytyy kuntoportaita.

Käydään katsomassa, miltä näyttää arkipäivän alkuilta Kaakkurin ja Heinäpään portailla.

Portaita nousee heti asiantuntija. Sami Suutarinen käy kaksi tai kolme kertaa viikossa Kaakkurin liikuntamaan portaissa kuntoilemassa. Entinen kärppäpakki ajaa töiden päälle Kastellista autolla Kaakkuriin ja kävelee portaita tunnin ajan.

– Mitä enemmän toistoja tulee, sykkeet käyvät aika korkealla, ihan punaisella alueella.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.