Ylioppilaat: Ou­lu­lai­nen Lauri Lohi kertoo, miten hän kir­joit­ti täydet pisteet äi­din­kie­len ko­kees­ta

Unelma Hietasaaressa: Ou­lu­lais­per­he re­mon­toi vanhan puu­ta­lon oman nä­köi­sek­si

Valmistuneet: Ou­lu­lai­nen kuk­ka­kaup­pa­yrit­tä­jä myy tänä vii­kon­lop­pu­na lähes tuhat ruusua – lue, miten kukan saa säi­ly­mään pi­dem­pään

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Kunnat näyt­tä­mään esi­merk­kiä ener­gia­tal­kois­sa – rat­kai­sut tulee tehdä kes­tä­väl­tä poh­jal­ta ulot­tuen kym­me­nien vuosien päähän

Hiljattain julkaistu Kuntaliiton selvitys kertoo, ettei suurin osa kunnista ole vielä tehnyt lopullisia päätöksiä siitä, millaisia energiansäästötoimenpiteitä kunnissa ollaan tekemässä tulevana talvena. Lähes jokaisessa kunnassa ollaan kuitenkin ryhtymässä toimiin.

Kuntien tulisi ottaa nyt selkeä rooli energiatalkoissa, ja näyttää vastuullisella esimerkillään niin asukkailleen kuin työntekijöilleen, miten energiansäästötalkoisiin lähdetään.

Energia- ja energiansäästöratkaisut tulee tehdä kestävältä pohjalta, ulottuen kymmenien vuosien päähän, eikä ainoastaan tulevaan talveen.

Yksittäisten korjausten sijaan kannattaa tarkastella kiinteistöä kokonaisuutena. Jokainen rakennus on kokonaisuus, joka koostuu monista rakenneosista ja järjestelmistä, joiden yhtäaikainen korjaaminen voi tuoda merkittäviä säästöjä niin urakka- kuin energiakustannuksissa.

Nyt on aika varmistaa, että kaikki energiasyöpöt on eliminoitu, ja että energiankulutusta mitataan ja analysoidaan huolellisesti.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.