Kun­nan­joh­ta­jan aamu alkaa NHL-tu­lok­sil­la

-

Kempeleen kunnanjohtaja Tuomas Lohi jatkaa lauseita.

Odotan käynnistynyttä vuotta suurella mielenkiinnolla. Kuntavaalit tuovat varmasti monia uusia kasvoja päätöksentekoon mukaan ja historiallinen sote-uudistushanke edennee viimein maaliin.

Lupasin hiihtää aiempien vuosien tapaan tuhat kilometriä tänäkin talvena. Reilut 700 kilometriä on jo kasassa, joten tavoite tulee varmastikin saavutettua.

Pelkään, että koronaepidemiaa ei saada niin hyvin hallintaan vielä vuoden 2021 aikana, että elämä voisi palata kaikilta osin täysin normaaliksi.

Noloa myöntää, mutta täytin muutama vuosi sitten diesel -auton tankin bensalla. Onneksi huolto pelasi ja auto saatiin nopeasti takaisin liikennekäyttöön.

Vapaalla vietän aikaa mieluiten kotona, kotiaskareiden ja urheilun merkeissä.

Kotona rauhoitun ja vietän aikaa mieluiten itsekseni tai perheen ja lähipiirin kanssa, koska normaalioloissa työhöni sisältyy paljon ihmiskontakteja ja sosiaalista kanssakäymistä.

Lapsena harrastimme kaikenlaisia pihapelejä ja -leikkejä naapuruston samanikäisten kanssa. Erityisesti pesäpallo kesällä ja kaukalopallo talvella olivat Simossa kovassa huudossa. Meillä ei ollut kännyköitä, eikä pelikoneita.

Kuuntelin viimeksi Vera Miettisen kirjoittaman surullisen ja pysäyttävän kirjan 8-vuotiaana surmatun Vilja Eerikan elämästä.

Katsoin juuri mielenkiintoisen ja karskinkin Viikingit -sarjan toisen tuotantokauden loppuun ja siirryin kolmanteen.

Ensimmäiseksi aamulla nappaan puhelimen käteen ja tarkistan yön NHL-kierroksen tulokset ja suomalaispelaajien tehotilastot teksti-tv:n sivulta 235.

Viimeksi matkustin vajaat pari vuotta sitten kaupunkilomalle Krakovaan ja vierailin mm. Auschwitzissa ja Wieliczkan suolakaivoksella.

Pukeudun yleensä niin rennonmukavasti, kuin vain tilanne sallii. Kravattia käytän vain, kun se on tilaisuuden luonne huomioiden aiheellista.

Voitin vuodenvaihteessa Ässä -arvasta 50 euroa.

Hävisin viimeisen kierroksen PGA2019 -golfverkkopelissä ystävälleni Matiakselle kahdella lyönnillä. Revanssi on kuitenkin jo sovittu.

Urheilin viimeisen viikon aikana reilut 12 tuntia, lajeina hiihto ja juoksu. On ollut mukava havaita, että korona-aika näyttäisi lisänneen ihmisten liikkumisaktiivisuutta ulkona niin laduilla, luistelukentillä kuin kävely- ja pyöräilyreiteilläkin.

Muutamalla lauseella -palstalla tunnetut ja ajankohtaiset ihmiset Oulun seudulta jatkavat lauseita ja ottavat itsestään selfien.