Ku­nin­gas puhui kan­sal­le, mustiin pu­keu­tu­nut Vic­to­ria suri kan­sa­lais­ten rin­nal­la

Ruotsin kuningas Kaarle Kustaa kiitti lauantaina hoitohenkilöitä, palomiehiä ja poliiseja työstä Tukholman iskun yhteydessä.

Kruununprinsessa Victoria ja prinssi Daniel vierailivat terrori-iskun paikalla Tukholman keskustassa lauantaina. Kaarle Kustaa muistutti ruotsalaisten selvinneen aiemminkin väkivaltaisista tapahtumista ja uskoi niin tapahtuvan nytkin.
Kruununprinsessa Victoria ja prinssi Daniel vierailivat terrori-iskun paikalla Tukholman keskustassa lauantaina.
Kruununprinsessa Victoria ja prinssi Daniel vierailivat terrori-iskun paikalla Tukholman keskustassa lauantaina.
Kuva: BOE TORSTEIN

Ruotsin kuningas Kaarle Kustaa kiitti lauantaina hoitohenkilöitä, palomiehiä ja poliiseja työstä Tukholman iskun yhteydessä. Kuningas puhui Ruotsin kansalle palattuaan Brasiliasta.

Kaarle Kustaa muistutti ruotsalaisten selvinneen aiemminkin väkivaltaisista tapahtumista, ja näin tapahtuu hänen mukaansa nytkin.

–  Ruotsi on, on pitkään ollut ja on jatkossakin turvallinen ja rauhallinen maa, kuningas sanoi uutistoimisto TT:n mukaan.

Kuningas ja kuningatar Silvia keskeyttivät iskun jälkeen Brasilian-matkansa ja palasivat kotimaahan.

Kruununprinsessa Victoria ja prinssi Daniel vierailivat terrori-iskun tapahtumapaikan tuntumassa Tukholman keskustassa lauantaina aamupäivällä.

Paikalla olleen STT:n toimittajan mukaan mustiin pukeutunut pariskunta pysähtyi laskemaan ruusukimppunsa kadulle. He keskustelivat hetken ihmisten kanssa.

–  Olen hyvin surullinen ja tunnen tyhjyyttä, järkyttyneen ja vakavan oloinen Victoria kommentoi Aftonbladetin videolla.

Victorian mukaan yhteiskunta on kuitenkin osoittanut suurta voimaa tapahtuneen jälkeen. Hän sanoi, että ruotsalainen yhteiskunta perustuu luottamukseen ja yhteenkuuluvuuteen ja selviää iskusta entistä vahvempana.

Ruotsissa vietetään hiljainen hetki kuorma-autoiskussa kuolleiden muistolle maanantaina, kertoi pääministeri Stefan Löfven.

Löfvenin mukaan hallitus pitää maanantaina puoliltapäivin muistoseremonian, jonka yhteydessä vietetään minuutin hiljainen hetki.

Löfven vieraili lauantaina Hamngatanin ja Drottninggatanin risteyksessä ja laski kukkia perjantain iskussa kuolleiden muistolle.