Säästötoimet: Mitä ti­loil­le käy, kun il­mas­toin­ti sul­je­taan yöksi? Ky­syim­me oleel­li­sia ky­sy­myk­siä Oulun sääs­tö­toi­mis­ta

Kalakauppa: Nor­ja­lai­nen lohi ei ole niin kal­lis­ta kuin ihmiset ku­vit­te­le­vat

Taide: Elisa Her­net­kos­ken Vul­va-sar­ja syntyi van­hois­ta pos­ti­mer­keis­tä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Pääkirjoitus
Tilaajille

Kun Putin heik­ke­nee, so­ta­hau­kat ha­mua­vat valtaa

Kremlistä on tänä kesänä ruvennut kuulumaan kummallisia väitteitä niin ydinaseista kuin viimeksi Suomen aiheuttamasta uhasta Venäjälle. Venäjä hakee syyllisiä ulkopuolelta, sillä kansalaiset ovat entistä tietoisempia Ukrainan tapahtumista.

Drooni-isku osui Moskovan lähellä olevaan Zagorskin optiikkatehtaaseen. Tehtaassa valmistetaan välineitäVenäjän asevoimille.
Drooni-isku osui Moskovan lähellä olevaan Zagorskin optiikkatehtaaseen. Tehtaassa valmistetaan välineitäVenäjän asevoimille.
Kuva: RUSSIAN EMERGENCIES MINISTRY HAN

Ukrainan vastahyökkäys Itä-Ukrainassa ei ole sujunut toivotulla vauhdilla tänä kesänä. Venäjän joukkoja on saatu puskettua taaemmas, mutta tappiot ovat olleet suuria ja menestys odotettua pienempää.

Samaan aikaan Kreml näyttää puheiden tasolla ajautuneen yhä enemmän omaan todellisuuteensa. Venäjän johdosta on kuultu uhkailuja ydinaseen käytöstä, ja tv-propaganda on esittänyt iskuja Nato-maihin.

Venäjä on alkanut entistä enemmän syyttää Baltian maita ja Puolaa. Nyt myös Suomea. Puolustusministeri Sergei Šoigu sanoi keskiviikkona, että Suomen Nato-jäsenyys on suora uhka turvallisuudelle, mikä vaatii "oikein ajoitettuja ja asiaankuuluvia vastatoimia".

Osaltaan järjettömät puheet niin ydinaseiden käytöstä kuin naapuriuhasta kertovat venäläisten heikosta sotamenestyksestä.

Venäläisjoukot pitävät kuitenkin hallussaan Ukrainalle kuuluvaa Zaporižžjan ydinvoimalaa, jonka kattorakenteisiin on voitu asiantuntija-arveluiden mukaan asettaa räjähteitä.

Varmistusta ei ole, sillä Venäjä on estänyt kansainvälisen ydinenergiajärjestön IAEA:n pääsyn tarkastuskäynnille koko laitoksessa.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.