Kun elämä on kai­kil­la pelkkää peliä – hi­taas­ti käyn­nis­ty­väs­sä sar­jas­sa isä ei kun­nol­la näe pai­no­las­tia

Eagles Tämä kahdeksanosainen sarja alkaa vasta kolmannessa jaksossa. Kaksi jaksoa katsoja miettii, mikähän ohjelman pointti mahtaa olla.

Edvard Olsson on perheen jääkiekkoilevan pojan Eliaksen roolissa Yle Areenassa nähtävässä ruotsalaisessa Eagles-sarjassa.
Edvard Olsson on perheen jääkiekkoilevan pojan Eliaksen roolissa Yle Areenassa nähtävässä ruotsalaisessa Eagles-sarjassa.

Eagles

Tämä kahdeksanosainen sarja alkaa vasta kolmannessa jaksossa. Kaksi jaksoa katsoja miettii, mikähän ohjelman pointti mahtaa olla. Kaikki tuntuu päälleliimatulta; henkilöhahmot jäävät etäisiksi; pyöritään epämääräisesti sinne tänne, jääkiekon peluukohtaukset ovat puuduttavan pitkiä.

Vaikka paljon on menoa ja meininkiä, kuten nuorisosarjoissa konsanaan, katsoja ei saa oikein mistään otetta. Kunnes kolmas osa pläjäyttää kerralla pöytään koko elämän pelin – eikä niin kiiltokuvamaisella tavalla.

Kaikki pyörii jääkiekon ympärillä

Eagles kertoo rapakon takaa Ruotsiin takaisin muuttaneesta ruotsalaisesta jääkiekkoperheestä. Isä on entinen änäritähti, ja pojasta on kovaa vauhtia leipoutumassa isänsä seuraaja. Perheen elämä pyörii pojan reeneissä, peleissä ja psyykkauksessa. Pikkusisko jää varjoon.

Maallisesti elämä on ylellistä, mutta tyhjyys kumisee perheen sisällä. Painolastit on tungettu piiloon, eikä varsinkaan perheen isä niitä edes kunnolla näe. Hänellä ovat silmissään vain jääkiekko ja poikansa ura, ehkä oma kunniansakin.

Käynnistymisen hitaudesta huolimatta sarja on ruotsalaista laatua, jota on totuttu näkemään naapurissa tuotetuissa etsiväsarjoissa.

Pikkusisko Felicia Krookia näyttelevä Alva Bratt ja Mats-isän roolissa Per Larsson ovat sarjan jännitteiden virittämisen keskeisimmät hahmot.

Yle Areena, Kaikki jaksot julkaistaan perjantaina 16.8. klo 6.00.