Pääkirjoitus: Edus­kun­ta­vaa­lien voit­ta­jan paikka on vielä jaossa, ko­koo­mus on kan­gis­tu­mas­sa lop­pu­suo­ran al­kaes­sa

Nyrkkeily: Ou­lu­lai­nen Sami Elo­vaa­ra ylsi nyrk­kei­lyn MM-ot­te­luun saakka ja kävi läpi huu­me­hel­ve­tin

Rikokset: Päih­ty­neil­le on tar­jot­tu Oulussa al­ko­ho­lia ja au­to­kyy­tiä, jonka jälkeen heiltä on va­ras­tet­tu rahaa

Mainos: Tilaa Kaleva Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Ku­lut­ta­jien pe­lot­kin hyy­dyt­tä­vät nyt ta­lout­ta, ja siksi tar­vit­tai­siin myös va­lis­tu­nut­ta tör­säi­lyä

Talouden taivaalla on nyt paksusti pilviä, mutta monen asiantuntijan asiantuntijoiden mukaan parempaa on jo luvassa. Tavalliset kansalaiset ovat kuitenkin hyvin varovaisia. Silläkin on vaikutuksensa talouden kierroksiin.

Suomi "on ajautumassa vauhdilla" tai "lipuu" taikka "vajoaa" kohti taantumaa. Nuo ovat ilmauksia otsikoista viime kesäkuun ja loppuvuoden väliltä. Varsinaista rysähdystä ei ole nähty, mutta nyt voi varsin vakuuttavasti sanoa, että taantumaa ei saada väistettyä.

Suomen bruttokansantuote kääntyi syksyn kuluessa lievään laskuun, ja heikko talouskehitys jatkunee talven ajan. Näin ennakoi valtiovarainministeriö viime viikolla julkistamassaan taloudellisessa katsauksessa.

Taantumasta tavataan puhua silloin kun maan bruttokansantuote on miinusmerkkistä kahden peräkkäisen vuosineljänneksen ajan.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.