Tilaajille

Kuk­ka­kaa­li, kik­her­ne, kaura ja pavut ryn­nis­ti­vät pöytiin – Lis­ta­sim­me viisi viime vuoden tren­dik­käin­tä re­sep­tiä, joilla her­ku­tel­laan hyvin myös 2020-lu­vul­la

Vuonna 2019 suomalaiskodeissa kokattiin kasvisruokaa enemmän kuin vuosikymmeniin. Lihan lisäksi myös riisille ja pastoille etsittiin korvaajia.

Viisi raaka-ainetta ja vartissa pöytään! Välimeren tuoksuinen kikhernepannu nautitaan rapeakuorisen leivän kera. Ramenin pohjana on herkullinen liemi, jota keitellään tuntikausia. Libanonilaisessa tabbouleh-salaatissa maistuvat kaneli ja minttu. Kotimainen kaura oli vuonna 2019 kova sana etenkin kasvissyöjien ruokavaliossa. Uunissa paistetut kauraburritot ovat nopea arkiruoka. Tulisten wingsien salaisuus on korealainen gochujang-kastike, joka valmistetaan käymismenetelmän avulla.
Viisi raaka-ainetta ja vartissa pöytään! Välimeren tuoksuinen kikhernepannu nautitaan rapeakuorisen leivän kera.
Viisi raaka-ainetta ja vartissa pöytään! Välimeren tuoksuinen kikhernepannu nautitaan rapeakuorisen leivän kera.

Vuonna 2019 suomalaiskodeissa kokattiin kasvisruokaa enemmän kuin vuosikymmeniin. Lihan lisäksi myös riisille ja pastoille etsittiin korvaajia. Maailman keittiöistä katse suuntautui Aasiaan, josta meille rantautui esimerkiksi ramen.

Viiden aineksen kikhernepannu

Pavuista ja linsseistä saat helposti ja edullisesti vaihtelua keittoihin, pataruokiin ja salaatteihin. Ne ovat terveellistä syötävää, joiden avulla on helppo lisätä ruokavalioon kasvisruokapäiviä. Ne toimivat myös osana liharuokia.

Kaupan käyttövalmiit paputetrat ovat kiireisen pelastus. Kikhernepannu valmistuu vartissa ja tuo keittiöön ihanan välimerellisen tuoksun.