Mainos

Kui­va­jää­pu­hal­luk­siin eri­kois­tu­nut ou­lu­lai­nen Hielo Oy kertoo ja näyttää ny­ky­ai­kai­sen puh­dis­tus­me­ne­tel­män edut

Kuivajääpuhallus on kemikaaliton, hellävarainen puhdistuskeino moniin käyttökohteisiin, ja sitä voivat hyödyntää niin taloyhtiöt, yritykset kuin yksityisetkin asiakkaat.

Hielo Oy:n Matti Kullas poistaa maalia kuivajääpuhalluksella.
Hielo Oy:n Matti Kullas poistaa maalia kuivajääpuhalluksella.

Jätteetön ja vedetön kuivajääpuhallus on ympärivuotinen puhdistusmenetelmä, joka sopii niin ulko- kuin sisätiloihinkin. Oululaisen Hielo Oy:n toimitusjohtaja Matti Kullas kertoo, että puhdistusmenetelmänä kuivajääpuhallus perustuu lämpötilaeroihin ja paineeseen.

Kuivajää taas häviää haihtumalla ilmaan, eikä se sotke paikkoja.

”Koska kuivajää haihtuu ilmaan puhalluksen yhteydessä, on tämä erinomainen keino suorittaa puhdistuksia esimerkiksi erilaisissa tehtaissa ja tuotantotiloissa. Tällä menetelmällä olemme saaneet poistettua tehtaissa sellaista likaa, jota ei ole aiemmin saatu poistettua mekaanisesti. Kosteudesta ei tarvitse myöskään olla huolissaan, sillä kuivajää on nimensä mukaisesti täysin kuivaa, hiilidioksidista tehtyä jäätä”, Kullas selvittää.

”Osaavalla ammattitaidolla sekä säätöjä tekemällä pystytään puhdistamaan herkempiäkin osia.”

Myös reissukilometrejä kertyy.

”Työmaita löytyy myös Oulun ulkopuolelta paljon.”

Kuivajääpuhalluksen lisäksi myös märkähiekkapuhalluksia

Jos kuivajääpuhallus ei sovellu puhdistettavaan kohteeseen, Hielo tekee myös märkähiekkapuhalluksia. Heillä on käytössään laite, jolla voi puhaltaa hiekan lisäksi myös esimerkiksi lasimurskaa, kuonaa tai soodaa. Kullas auttaa asiakasta vertailemaan, mikä menetelmistä sopii puhdistettavaan kohteeseen parhaiten.

Sammaleen poistoa kuivajäällä.
Video: Hielo

Kuivajääpuhallus sopii mainiosti esimerkiksi pinttyneen lian, maalin, kalkkeuman tai sammaleen poistoon. Myös julkisivupuhdistuksissa, rakennusteollisuudessa ja nokivahingoissa kuivajääpuhallus on erinomainen menetelmä jätteettömyyden ansiosta, eikä se myöskään vaadi erikseen huputusta.

”Kuivajää ei kuitenkaan ole parhain vaihtoehto jokaiseen pintaan, sillä varsinkin betonipinnat vaativat monesti järeämmän puhalluksen, kuten märkähiekkapuhalluksen. Onkin hienoa, että voimme tarjota kuivajääpuhalluksen lisäksi muitakin puhallusvaihtoehtoja”, yrittäjä täsmentää.

Yleistyvä mutta monelle vielä tuntematon

Hielo Oy:llä on asiakkaina yrityksiä, mutta myös runsaasti yksityistalouksia, sillä kuivajääpuhdistus oikeuttaa kotitalousvähennykseen ja sopii mainiosti muun muassa maalin poistoon ja hirsien puhdistukseen.

Hielo puhdistaa myös veneitä ja autoja joko kuivajäällä tai hiekalla. Varsinkin hirsipintojen sisäpuhdistukset ovat yleistyneet, mutta Kullas arvelee, että monikaan ei ole vielä kuitenkaan tietoinen tästä puhdistuksesta.

”Kuivajääpuhdistus hirsipinnoille on erinomainen. Puhalluslaitteen säätöjä vaihtelemalla saadaan tarpeeksi hellävarainen puhallus suoritettua, mutta väri muuttuu hirressä huomattavasti ja siitä tulee kirkas. Halutessaan on myös mahdollista puhaltaa sievemmin, eli hirressä säilyy vanhanaikaisuus, mutta se kuitenkin puhdistuu ja saa uutta ilmettä.”

Noen poistoa palovahinkokohteesta kuivajäällä.
Video: Hielo

Talojen ja taloyhtiöiden julkisivu on tärkeä seikka asuntojen arvon kannalta. Tiilivuoratuissa julkisivuissa näkyykin monesti sammalta ja jäkälää, mikä vaikuttaa ensivaikutelmaan kohteesta.

”Kun kuivajäällä suoritetaan sammaleen poistoa, ei tarvitse olla huolissaan jätteestä, suojauksista tai vedestä, ja kasvillisuus irtoaa pois kokonaisuudessaan riittävän syvältä”, Kullas jatkaa.

Kesät puhallusta ja maalausta

Kesät ovat osoittautuneet puhalluksien osalta kiireisimmäksi ajaksi vuodesta, mutta talvellakin on puhallettavaa.

”Yleisesti ihmiset ajattelevat, että tämän tyyppistä puhallusta tehtäisiin vain kesäisin. Olen puhaltanut yli 30 asteen pakkasessa maalia pois hirsipinnasta, eikä se juurikaan vaikuta tehokkuuteen verrattaessa kesäkeleihin. Ainoa haaste Suomen talvessa on lumi, sillä kaluston ja puhaltajan saaminen riittävän lähelle vaatii lumitöitä. Tämäkin on kuitenkin vain järjestelykysymys”, Hielon perustaja sanelee.

Hirsiseinä ennen ja jälkeen puhdistuksen.
Hirsiseinä ennen ja jälkeen puhdistuksen.

Puhalluksien lisäksi Hielo Oy maalaa kesäisin. Asiakkaina ovat taloyhtiöt, päiväkodit ja kuluttajat.

”Teemme sekä uudis- ja huoltomaalauksia, niin sisällä kuin ulkonakin. Monesti suoritammekin kohteeseen ensin kuivajääpuhalluksen ja sen päälle maalauksen.”

Kullas on itse ammatiltaan kirvesmies, ja hänen työntekijöiltään löytyy myös runsaasti rakennusalan osaamista.

”Asiakkaiden pyynnöstä tarjoamme tarvittaessa myös rakentamiseen ja remontoimiseen liittyviä palveluita.”

Lue lisää Hielon palveluista ja kuivajääpuhalluksista osoitteessa: hielo.fi.