Kris­tian Pulli leis­kaut­ti EM-prons­sil­le

Kristian Pulli pamautti mitalisijalle. Arkistokuva.
Kristian Pulli pamautti mitalisijalle. Arkistokuva.
Kuva: EPA

EM-hallit

Kristian Pulli leiskautti komeasti pituushypyn EM-pronssille perjantai-iltana Puolan Torunissa. Pulli ponnisti viimeisellään huimat 824 ja nousi neljänneltä sijalta pronssille ohi Ukrainan Vladyslav Mazurin. Pulli paransi halliennätystään peräti 41 senttiä. Tulos 824 on myös uusi Suomen halliennätys.

Mitali on Suomelle ensimmäinen EM-halleissa 21 vuoteen. Timo Aaltonen voitti kuulantyönnön kultaa vuonna 2000.

Kilpailun voitti Kreikan Miltiádis Tentoglou 835 kantaneella hypyllään. Ruotsin Thobias Montler ylsi hopealle hyppäämällä uudeksi maan ennätykseksi 831.

Pulli oli kilpailussa huippuvireessä: pronssileiskautuksen lisäksi hän räväytti 810 ja tasan kahdeksan metriä kantaneet hypyt. Neljänneksi jäänyt Mazur ponnisti parhaallaan 814.

Juoksuratojen puolella Sara Kuivisto pinkoi 800 metrin välieriin. Kuivisto juoksi eränsä kolmanneksi ajalla 2.04,20.

Kuivisto tavoittelee lauantain välierästä finaalipaikkaa. Hän juoksi helmikuussa Helsingissä uudeksi 800 metrin SE-ajaksi 2.03,29.

Myös korkeuspaikalla nähtiin suomalaisonnistuminen, kun Ella Junnila selvisi finaaliin ylittämällä 191. Sunnuntai-iltana kilpailtavaan finaaliin selvisi kahdeksan hyppääjää. Karsintaraja oli 194, mutta Junnilan hyppäämä 191 riitti loppukilpailuun.