Tilaajille

Kou­lu­ruo­kai­lu jär­jes­te­tään poik­keus­olois­sa kir­ja­vas­ti – Yksi kunta pos­tit­ti os­to­se­te­lit, joilla ei kui­ten­kaan saa ostaa tiet­ty­jä tuot­tei­ta

Tässä jutussa muun muassa puramme Kajaanin koululaisille jaetun 40 euron arvoisen ruokakassin sisällön.

Kahden koululaisen äiti Anu Karhunen haki ruokakassit kiirastorstaina Kajaanin Kätönlahden koulusta. Kasseissa on muun muassa jauhelihaa ja kanaa. Laura Pyykkönen haki kassin Janita Heikkiseltä Kätönlahden koulun pihalta. Antti Suorsa pitää koululaisten ruokakassia hienona juttuna. Kajaanilainen Laura Pyykkönen kommentoi, että kassi tulee ihan tarpeeseen. Tässä on Kajaanin ruokakassin sisältöä. Anu Karhunen on tyytyväinen Kajaanin kaupungin ruokakassin sisältöön. Taustalla on ruokajakelua organisoinut Kajaanin Mamselli -liikelaitoksen johtaja Tuija Vuorinen.
Kahden koululaisen äiti Anu Karhunen haki ruokakassit kiirastorstaina Kajaanin Kätönlahden koulusta. Kasseissa on muun muassa jauhelihaa ja kanaa.
Kahden koululaisen äiti Anu Karhunen haki ruokakassit kiirastorstaina Kajaanin Kätönlahden koulusta. Kasseissa on muun muassa jauhelihaa ja kanaa.

Tässä jutussa muun muassa puramme Kajaanin koululaisille jaetun 40 euron arvoisen ruokakassin sisällön. Entä mikä kaupunki yllättyi, kun kouluruokaa haluttiinkin niin paljon, että ainakin 1 700 lämmintä annosta päivässä aletaan jakaa heti pääsiäisen jälkeen?

Osa kunnista alkaa organisoida kouluruokailua etäopetuksessa oleville vasta pääsiäisen jälkeen, vaikka etäkoulua on käyty jo yli kolme viikkoa.

Toisaalta valtion ohjeistus kuuluu, että kouluruokailu järjestetään mahdollisuuksien mukaan – pakkoa ei siis ole. Kun myöskään yhteistä ohjetta ei ole, ruokailua järjestetään poikkeusoloissa hyvin monella tavalla.