Liikenne: Testaa Kalevan vi­sal­la, pär­jäi­sit­kö Oulun han­ka­lim­mis­sa ris­teyk­sis­sä

Historia: Oulussa riitti ra­ken­ta­mi­sen rys­ket­tä 2000-lu­vun alussa, kun Kaak­ku­ri paisui ja Nokiaa ra­ken­net­tiin

Jääkiekko: Kärpät hävisi taas, putosi sarjan pe­rän­pi­tä­jäk­si

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Ko­ro­na­vilk­ku voitti Vuoden nimi -pal­kin­non – toi­sel­la sijalla Kääkle ja Nuohtti

Koronavilkku-sovelluksen on ladannut puhelimeensa noin 2,4 miljoonaa suomalaista. Arkistokuva.
Koronavilkku-sovelluksen on ladannut puhelimeensa noin 2,4 miljoonaa suomalaista. Arkistokuva.
Kuva: Pekka Peura

Vuoden nimeksi on valittu Koronavilkku, ruotsiksi Coronablinkern, tiedottaa Helsingin Yliopisto. Koronavilkku -sovelluksen tarkoituksen tiiviisti ilmaiseva nimi on helppo oppia ja muistaa, kerrotaan valinnan perusteluissa.

Vuoden nimi on tunnustuspalkinto, joka valitaan vuosittain esillä olleelle hyvälle nimelle. Valinta tehdään Helsingin yliopistolla vuosittain järjestettävillä Nimistöntutkimuksen päivillä. Tänä vuonna valintaan osallistui 37 nimistöntutkimuksen asiantuntijaa. Vuoden nimi -palkinto jaettiin tänä vuonna viidettä kertaa.

Jaetulle toiselle sijalle äänestyksessä tulivat Kääkle ja Nuohtti. Kääkle on Aku Ankka -lehdessä esiintynyt Google-nimestä Ankkalinnan tyyliin sopiva väännös. Nuohtti on puolestaan pian ilmestyvä verkkopalvelu, johon kootaan saamelaiset arkistoaineistot pohjoismaisessa yhteishankkeessa.

Muut finaaliin päässeet nimet olivat Kuuloliike Korvabuusti Oy, Leikkala, Lähde ja Ruisperkele. Ehdokkaat perusteluineen ovat nähtävillä Nimistöntutkimuksen päivien verkkosivuilla.