Joukkoliikenne: Pro­fes­so­ri: Työ­eh­to­so­pi­mus­ta ei tar­vit­se so­vel­taa, jos kul­jet­ta­jat ovat yrit­tä­jän ase­mas­sa

Pohteen säästöt: Liminka me­net­tää ter­veys­kes­kuk­sen

Luonto: Kii­min­gis­tä löytyi täysin tun­te­ma­ton sie­ni­la­ji

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan – tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Ko­ro­na­ro­ko­tus on ter­veys­va­kuu­tus – va­kuu­tuk­sil­la ei suojata ai­noas­taan va­kuu­tuk­sen ot­ta­jaa, vaan myös muita

Koronarokotuksiin suhtauduttiin aluksi pääosin myönteisesti. Tilanteen jatkuminen ja maailmalta uutisoidut epävarmuustekijät laukaisivat kiihtyvän rokotusvastaisuuden. Vettä myllyyn vauhdittaa salaliittoteoreetikkojen ja heidän kannattajiensa vaikutus somessa.

Tulos on asiantuntijoiden ja some-vaikuttajien oppositio, jossa otetaan mittaa oikeassa olemisesta. Tämä jakaa sekä päättäjiä että kansaa asiassa, jossa ei pitäisi.

Euroopassa on korkeinta laatua oleva asiantuntijuus monessa muussakin kuin lääketieteen asioissa. Pääasiallisin tieto, myös koronan kulusta, tulee meille sieltä. Asiantuntijat joskus erehtyvät, niin myös maallikotkin.

Asiantuntijoita säätelevät kansainvälinen tiedeyhteisö, valtiovalta ja lait, ja he joutuvat julkiseen vastuuseen virheistään. Maallikoiden toimintaa ei säätele mikään kansainvälinen laitos, eivätkä maallikot joudu julkiseen vastuuseen. Kuka korvaa puoskaroinnin? Ei ainakaan vakuutus.

Rokotus ei estä sataprosenttisesti koronaan sairastumista, vammautumista tai kuolemaa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.