Ko­ro­na­po­ti­lai­den määrä OYSissa kasvaa: Tiis­tai­aa­mu­na hoi­dos­sa oli yh­teen­sä 11 hen­ki­löä, seit­se­män te­ho­hoi­dos­sa

Viimeisen vuorokauden aikana sairaalan koronapotilaiden lukumäärä on kasvanut kolmella hengellä. Sairaanhoitopiirin mukaan OYSin henkilöstömäärää lisätään epidemian pahenemiseen varautumiseksi.

Oulun yliopistollisessa sairaalassa (OYS) hoidettavien koronaviruksen saaneiden potilaiden määrä on kasvanut, kertoo Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri.

OYSissa oli aamulla hoidossa yhteensä 11 koronapotilasta. Neljä heistä oli osastohoidossa ja seitsemän tehohoidossa. Viimeisen vuorokauden aikana sairaalan koronapotilaiden lukumäärä on kasvanut kolmella hengellä.

Sairaanhoitopiirin alueella varmistettujen tartuntojen määrä oli tiistaina aamupäivällä 85.

Katso tästä tiistaiaamun koronaluvut koko maassa ja Pohjois-Suomessa.

Sairaanhoitopiirin mukaan OYSin henkilöstömäärää lisätään epidemiaan varautumiseksi.

– OYS pyysi terveydenhuollon koulutuksen saaneita ilmoittautumaan töihin sairaalaan koronaepidemian vuoksi. Ensimmäisten viikkojen aikana pyyntöön vastasi noin 100 henkilöä eri ammattiryhmistä, sairaanhoitopiiri kertoo tiedotteessaan.

Piirin mukaan rekrytointi on aloitettu sairaanhoitajien ja lääkäreiden osalta ja ensimmäiset ilmoittautuneet tulevat töihin jo ennen pääsiäistä.

Myös viime vaiheessa olevien lääketieteen- ja hoitajaopiskelijoiden työllistäminen on alkamassa.