Liikenne: Jos Oulun Poik­ki­maan­tie pää­te­tään uu­dis­taa, töihin pääs­tään no­peas­ti

Taiteiden yö: Kahden in­to­hi­moi­sen tai­de­har­ras­ta­jan unelma täyttyy Tai­tei­den yönä, kun Gal­le­ria 33 avaa ovensa

Ko­ro­na­joh­ta­ja­na tun­ne­tuk­si tullut Mika Sal­mi­nen vaihtaa teh­tä­vää

Arkistokuvassa johtaja Mika Salminen THL:stä.
Arkistokuvassa johtaja Mika Salminen THL:stä.
Kuva: Lännen Media

Terveysturvaajat-osaston johtaja Mika Salminen vaihtaa tehtävää Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sisällä. THL kertoo asiasta tiedotteessaan.

Hyvinvointivaikuttajat-osaston johtajaksi siirtyvä Salminen aloittaa uudessa tehtävässään syyskuun alussa. Tehtävä on määräaikainen ja päättyy elokuun 2027 lopussa.

Hyvinvointivaikuttajat-osasto seuraa ja edistää väestön terveyttä, hyvinvointia ja toimintakykyä. Lisäksi osasto tutkii ja tukee eri väestöryhmien yhdenvertaisuutta ja osallisuutta ja kehittää niitä tukevia menetelmiä ja palveluja sekä tutkii ja arvioi sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujärjestelmän toimivuutta.

Hyvinvointivaikuttajat on työntekijämäärältään THL:n suurin osasto. Siellä työskentelee noin 400 asiantuntijaa ja tutkijaa.

Mika Salminen on tullut viime vuosina tunnetuksi koronakriisin hoidosta vastaavana johtajana.

– Koronakriisi on ollut hyvin poikkeuksellista aikaa, eikä se hevin unohdu. Vaikka kriisiin liittyi paljon epävarmuutta ja huolta, Suomi yhteiskuntana osoitti voimansa. Kaikki tahot tarttuivat toimeen ja tekivät, mitä piti. Tämän valossa en enää ihmettele, että tuppaamme sijoittumaan kärkiryhmään erilaisissa hyvinvointia koskevissa maavertailuissa, Salminen sanoo tiedotteessa.

Terveysturvaajat-osaston uusi johtaja valitaan alkusyksystä.