Taivalkoski: Tai­val­kos­ken eronnut kun­nan­joh­ta­ja tie­dot­tees­saan Kun­ta­leh­des­sä: "Minuun is­tu­tet­tiin pelon siemen"

Uimavedet: Katso Kalevan ui­ma­ran­ta­ko­nees­ta, kuinka puhdas vesi lä­hi­ran­nal­la­si on

Mainos: Kaleva Digin ke­sä­tar­jous: 17,90 € 3kk, vain tänään.

Korkein oikeus alensi Toivo Kan­ni­sen mak­set­ta­vak­si mää­rät­ty­jä va­hin­gon­kor­vauk­sia – maksaa ARA:lle reilut 3,1 mil­joo­naa euroa

Korkein oikeus antoi keskiviikkona tuomion Toivo J. Kannisen ja Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA:n välisessä kiistassa vahingonkorvauksista.

Korkein oikeus antoi keskiviikkona tuomion Toivo J. Kannisen ja Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA:n välisessä kiistassa vahingonkorvauksista.

Rovaniemen hovioikeus määräsi vuonna 2015 Riihi-säätiön hallituksen entisen puheenjohtaja Kannisen maksamaan ARA:lle vahingonkorvauksia yli 3,6 miljoonaa euroa. Molemmat osapuolet valittivat asiasta ylimpään oikeusasteeseen.

KKO linjasi keskiviikkona, että asiassa ei myönnetä enää valituslupaa kummallekaan osapuolelle. KKO piti hovioikeuden päätöksen muuten ennallaan, mutta alensi Kanniselle määrättyjen vahingonkorvauksien määrää ja velvoittaa hänet korvaamaan ARA:lle reilut 3,1 miljoonaa euroa.

KKO hylkäsi asiaan liittyen vuoden 2001 osalta esitetyt vahingonkorvaukset enemmälti ja vuosien 2002-2011 osalta kokonaan.

Kanninen joutuu maksamaan vahingonkorvaukset sekä ARA:n oikeudenkäyntikuluja noin 15 000 euron edestä korkoineen.

Kanninen on tuomittu laajassa talousrikosvyyhdessä, jossa on useita haaroja. Vuonna 2012 KKO tuomitsi hänet 17 törkeästä kavalluksesta ja 12 törkeästä avustuspetoksesta kahden vuoden ja kymmenen kuukauden vankeuteen.