Mainos

Kon­sert­tien ja oh­jel­mal­lis­ten ta­pah­tu­mien määrä kasvoi rä­jäh­dys­mäi­ses­ti – tor­nio­lai­nen Event­works to­teut­taa vuo­des­sa 400 ta­pah­tu­maa

Ihmiset käyvät aiempaa useammin erilaisissa tapahtumissa. Tapahtuma­järjestäjällä pitää kiirettä varsinkin kesä- kuukausina sekä pikkujouluaikaan.

Eventworksin toimitusjohtaja Markku Köngäs ei pelkää liata omia käsiään, vaan on säännöllisesti mukana järjestämässä tapahtumia.
Eventworksin toimitusjohtaja Markku Köngäs ei pelkää liata omia käsiään, vaan on säännöllisesti mukana järjestämässä tapahtumia.
Kuva: Markku Lukkariniemi

Torniolainen Eventworks Oy on perustettu vuonna 2005. Alun perin yritys toimi Pohjois-Suomessa, mutta toiminta on laajentunut kattamaan koko Suomen viiden viime vuoden aikana. Toimipiste eli toimisto ja varasto sijaitsevat edelleen Torniossa.

”Omat rekat liikkuvat viikoittain eri puolella maata. Myös henkilöstöä löytyy ympäriinsä”, Eventworksin toimitusjohtaja Markku Köngäs kertoo.

Yritys on mukana toteuttamassa noin 400 tapahtumaa vuosittain. Joukkoon mahtuu niin avajaisia, gaaloja, syntymäpäiviä, kiertueita, muotinäytöksiä kuin pikkujoulujakin.

”Toimitamme tapahtumatekniikkaa ja -rakenteita sekä henkilökuntaa tapahtumiin. Työnkuvamme pitää sisällään monenlaista ja monenmuotoista tekemistä.”

Yritys voi tuoda paikalle esimerkiksi esiintymislavoja, karaokevälineitä, juhlavalaistuksen, tekniikoita sekä erilaisia kalusteita. Eventworks järjestää vuosittain myös muutaman oman tapahtuman.

”Kemissä on järjestetty kymmenen vuoden ajan Satama Open Air -festivaali, joka on kokonaisuudessaan meidän käsialaamme. Alun perin tapahtuma oli vaimoni opinnäytetyö”, Köngäs kertoo.

Avaimet käteen -periaatteella

Eventworks toteuttaa tapahtumia asiakkaidensa tarpeiden ja toiveiden mukaisesti.

”Totta kai esitämme asiakkaille myös omia ideoitamme. Tapahtumasta riippuen hoidamme joko jonkin osa-alueen tai koko paketin avaimet käteen -periaatteella”, Köngäs sanoo.

Asiakaskuntaan kuuluvat tapahtumajärjestäjät sekä tapahtumatuotantoyhtiöt, jotka tarvitsevat tapahtumiin sekä tekniikkaa että henkilöstöä.

”Tyypillisiä asiakkaita ovat myös yritykset, jotka ovat järjestämässä tapahtumaa henkilöstölle tai asiakkaille ja tarvitsevat suunnitteluapua sekä muita palveluita.”

Yritys järjestää eniten tapahtumia kesäkuukausina sekä marras-joulukuussa. Köngäs on huomannut, että työtilauksien määrä on kasvanut suorastaan räjähdysmäisesti muutaman viime vuoden aikana.

”Syynä tähän lienee tapahtumien määrän kasvu Suomessa sekä toimintamme laajentuminen. Ihmiset tuntuvat käyvän entistä useammin konserteissa ja muissa ohjelmallisissa tapahtumissa.”

Toimitusvarmuus ja laatu tärkeitä

Tekniikan määrä on kasvanut tapahtumissa viime vuosina. Varsinkin kuvatekniikkaa hyödynnetään yhä enemmän.

”Esimerkiksi LED-screenejä käytetään sekä informaation jakamiseen että koristeena.”

Könkään mukaan ihmiset myös kaipaavat tapahtumissa aiempaa enemmän elämyksiä.

”Hyvin suunniteltu tapahtuma, jossa on kiinnostava ohjelma ja maukas ruoka, on hyvä pohja onnistuneelle tilaisuudelle. Laadukkaalla tekniikalla ja somisteilla voidaan lisätä elämystä juhlissa.”

Järjestelyiden pitää luonnollisesti olla kunnossa.

”Laatu ja toimitusvarmuus ovat asiakkaille tärkeitä asioita”, Köngäs tähdentää.

Aivan joka kerta ei täysin voi onnistua. Eventworks on silti välttynyt pieleen menneiltä juhlilta.

”Ainahan rapatessa roiskuu. Kaikista niin sanotuista hätätilanteista on selvitty raudanlujalla ammattitaidolla ja ongelmanratkaisukyvyllä. Henkilökuntamme on loistavaa porukkaa, joka taipuu ja joustaa myös kiperissä tilanteissa”, Köngäs kiittelee.