Analyysi: Oulun jät­ti-in­ves­toin­nit kan­nat­taa tehdä vaikka ris­kil­lä

Oulu: Täh­ti­tor­nin kah­vi­lan tu­ki­muu­ri on vaa­ras­sa sortua

Varkaudet: Ruo­ka­var­kaat vievät aiempaa isompia saa­lii­ta, va­ras­hä­lyt­ti­met otettu apuun

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Kom­ment­ti: Kul­ta­mi­ta­li­kah­vit pöy­tään! Iivo Nis­ka­sen kah­dek­san vuoden odotus pal­kit­tiin ma­keim­mal­la mah­dol­li­sel­la tavalla

Niskasen suoritus oli mykistyttävän ylivoimainen, eikä jättänyt mitään sijaa selittelyille. Silkkaa dominanssia lähdöstä maaliin, kirjoittaa urheilutoimittaja Joonas Hentilä.

Zhangjiakou
Iivo Niskanen tuuletti olympiakultaa perjantaina 15 kilometrin perinteisen hiihtotavan väliaikalähtökisan jälkeen. Kyseessä oli Niskasen toinen mitali Pekingin olympialaisissa.
Iivo Niskanen tuuletti olympiakultaa perjantaina 15 kilometrin perinteisen hiihtotavan väliaikalähtökisan jälkeen. Kyseessä oli Niskasen toinen mitali Pekingin olympialaisissa.
Kuva: Kimimasa Mayama

Kahdeksan vuotta on pitkä aika. Ennen Sotshin olympialaisia Iivo Niskanen oli 22-vuotias suurlupaus, jonka kehitystä olivat häirinneet pitkittyneet sairastelukierteet.

Kauden 2013–2014 alussa, ja vielä olympiavalintojen kynnyksellä, maajoukkueen päävalmentaja Magnar Dalen oli sitä mieltä, että nuorukainen ei ole Sotshin-matkan arvoinen.

Olympiakomitean suostuttelun jälkeen myös Dalen saatiin puhuttua valinnan taakse. Valmentaja ei toki joukkuetta valitse, vaan Olympiakomitea, mutta osapuolet haluavat elää yhteisymmärryksessä.

Niskasen viimeinen kuukausi ennen Sotshia sujui mainiosti. Alle 23-vuotiaiden maailmanmestaruutta seurasi kahdeksas sija maailmancupissa – molemmat 15 kilometrin perinteisen väliaikalähdössä.

Sotshissa samalla matkalla Niskanen oli lähellä jymy-yllätystä, mutta Daniel Rickardsson jätti nuorukaisen neljänneksi 0,2 sekunnin erolla.

Niskanen hyötyi jonkin verran aikaisesta lähtönumerostaan, mutta Rickardsson käänsi mitalitaiston puolelleen stadionalueen tasatyönnöllään, joka oli Niskasen lykkimistä tymäkämpää.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.