Liikenne: Sii­ka­joen­ky­läl­lä kaikki tie­tä­vät, missä on Suomen surkein tie – ­Ka­le­va testasi reitin

Luitko jo tämän: Kes­ki-ikää lä­hes­ty­vien naisten kuo­le­mat li­sään­ty­neet, ko­ro­na­ta­pauk­set eivät selitä kasvua

Pääkirjoitus: Seppien syn­ty­mi­nen vaatii myös lä­hi­ope­tus­ta ja oh­jaus­ta, ja nyt liian moni am­mat­tiin opis­ke­le­va jää niitä vaille

Kom­ment­ti: Immosen vastaus ei kestä me­ri­vet­tä

Olli Immonen (ps.) voi seuravaaksi selittää meille, ovatko hänen omat tukijansa vainoharhaisia vai käännetäänkö tämä tälläkin kertaa jonkinlaiseksi vitsiksi.

Olli Immonen on oululainen kansanedustaja.
Olli Immonen on oululainen kansanedustaja.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Kansanedustaja Olli Immonen, perussuomalaiset. Siinä mies, joka sohaisi kepillään ampiaispesää ja sai aikaan juuri sen, mitä varmasti halusikin.

On ikivanha keino yhdistää omia joukkoja maalaamalla kuvaa vihollisista. Tämä keino on hyvin tuttu myös historian fasistisista piireistä, joiden henkeä Immosen Facebook-kirjoituksen voi nähdä tavoittelevan.

Tiukimmissa tulkinnoissa Immosen tekstin on nähty yllyttävän jopa väkivaltaan. Immosen englanniksi kirjoitetun tekstin voi kuitenkin kääntää oikein mainiosti niin, ettei siinä ole suoraa kehotusta.

Immonen on itse julkisuudessa sanonut, että kyse ei ollut väkivaltafantasiasta.

"Saa olla aika vainoharhainen ja kärsiä suhteellisuudentajun puutteesta, mikäli lukee tuon Facebook-päivitykseni joksikin väkivaltafantasioinniksi", Immonen totesi maanantaina Lännen Medialle.

Kommenteissa rotusotaa ja niskalaukauksia

Otetaanpa tämä väittämä tarkempaan puntarointiin ja tutkitaan, miten Immosen omat kannattajat ovat tulkinneet kirjoitusta, ja minkälaisia viestejä he ovat Facebookissa jättäneet sen perään.

Immosen rooli keskustelussa ei ole lainkaan passiivinen - päinvastoin. Hän vaikuttaa pikemminkin lietsovan keskustelijoita.

Yksi Immosen faneista kirjoittaa näin: "Sillä ei ole enää väliä, mitä Soini sanoo. Sota on tulossa ja me teemme, mitä meidän täytyy tehdä."

Henkilö määrittelee vihollisiksi islamin "sekä sitä peesaavat kulttuurimarxistit".

Immonen vastaa tälle henkilölle: "Mikään ei voi pysäyttää ideaa, jonka aika on tullut."

Yksi henkilö ihmettelee, minkälaisia kirjoituksia keskusteluketjussa on. Hän kirjoittaa näin: "Aikamoisia on puheet. En uskalla antaa mielikuvitukselle valtaa mitä tapahtuisi jos saisitte päättää."

Tälle henkilölle Immonen vastaa: "Vihollinen tulee kokemaan tuskallisen tappion ja vahvin keskuudestamme nousee kunniaan."

Varmaan tässä vaiheessa on jo aika selvää, missä hengessä Immosen kirjoitus tulkittiin hänen omissa joukoissaan. Otetaan kuitenkin pari esimerkkiä vielä.

Eräs henkilö kirjoittaa näin: "Rotusota on tulossa!!!"

Myöhemmin keskustelusta löytyy muun muassa tällainen hengentuotos: "Sitten kun niskalaukaukset tulee taas muotiin tiedän mistä aloitetaan. Kaivetaanko jo saunan taa kuoppa valmiiksi vihervassareille?"

Nyt Immonen voi seuravaaksi selittää meille, ovatko hänen omat tukijansa vainoharhaisia vai käännetäänkö tämä tälläkin kertaa jonkinlaiseksi vitsiksi. Että ihan läpällään puhuttiin rotusodasta ja niskalaukauksista.

Osa lainauksista oli kirjoitettu englanniksi, ja ne on käännetty suomeksi.