Liikenne: Testaa Kalevan vi­sal­la, pär­jäi­sit­kö Oulun han­ka­lim­mis­sa ris­teyk­sis­sä

Heinäpään stadion: Miksi Hei­nä­pään sta­dio­nis­ta tehtyjä va­li­tuk­sia ei kä­si­tel­lä heti?

Historia: Oulu onkin sa­vo­lais­ten kau­pun­ki

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Kolumni
Tilaajille

Ko­lum­ni: Perä edellä ym­py­rään ja muita tört­töi­ly­jä

Suunnilleen 20 vuotta sitten Ruukissa siirryttiin liikenteelliseen nykyaikaan. Kuntakeskukseen tuli liikenneympyrä, joka alkuvuosina suututti joitakuita ja ilahdutti toisia.

Varsinkin nuoriso kokeili kiertoliittymän riemuja. Eräänä kesäyönä nuori kuski sai päähänsä peruuttaa ympyrässä. Hauskaa oli, kunnes ympyrään tuli toinen auto, jonka keulaan peruuttelija rysäytti.

Rutatun auton mieskuljettaja suivaantui pahan kerran ja kutsui poliisit paikalle. Poliisin oli kovin vaikea uskoa tarinaa perä edellä vastaan tulleesta autosta, varsinkin kun nuori kuski kirkkain silmin vakuutti syyttömyyttään. Poliisi puhallutti molemmat kuljettajat ja mittari heilahti miehen puhalluksesta. Arvaahan sen, kuka sai syyt niskoilleen.

En hyväksy humalassa ajamista, mutta kyllä peruuttelijakin olisi osansa ansainnut.

Liikenneympyrässä eli kiertoliittymässä ajamista on Ruukissa opeteltu kauan, mutta vieläkään sitä eivät kaikki osaa käyttää. Jos vilkkua näytetään, niin se välkyttää yksisuuntaiseen kiertoliittymään mennessä. Pois sieltä luikahdetaan ilman mitään merkkiä, ja ympyrään pyrkivä saa arvuutella, kääntyykö toinen tuosta vai tästä vai mistä liittymästä.

Mutta eivät ruukkilaiset ole sen huonompia kiertoliittymän käyttäjiä kuin muutkaan suomalaiset. Joka puolella näkee samanlaista huolimattomuutta, mikä risoo tällaista liiankin säntillistä ja lainkuuliaista ihmistä. Tekisi mieli töötätä ja huutaa että sinä senkin, etkö osaa liikennesääntöjä!

Jos jokaisen liikenteessä törttöilijän kohdalla painaisi äänimerkkiä, joutuisi ajamaan töötti pohjassa jatkuvasti.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.