Kaavoitus: Vä­li­ky­län ja Ruskon teol­li­suus­aluei­den väliin suun­ni­tel­laan uutta työ­paik­ka-aluet­ta

Sää: Ke­vät­tal­ven nätit päivät jat­ku­vat Oulun seu­dul­la, kes­ki­viik­ko­na voi tulla lisää lunta

Luitko jo tämän: Oulun ke­hu­tul­la tont­ti­po­li­tii­kal­la on kään­tö­puo­len­sa – Ve­ron­mak­sa­jien rahoja on myös tuh­lat­tu, arvioi apu­lais­pro­fes­so­ri

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Kolme huip­pu­juok­si­jaa kärähti do­pin­gis­ta

Jamaikalaiset Asafa Powell ja Sherone Simpson sekä amerikkalainen Tyson Gay ovat antaneet positiivisen doping-näytteen, kertoo uutistoimisto Reuters.

Jamaikalaiset Asafa Powell ja Sherone Simpson ovat antaneet positiivisen doping-näytteen, kertoo uutistoimisto Reuters.

Entinen 100 metrin ME-juoksija, Jamaikan Asafa Powell on Reutersin mukaan kärähtänyt piristeestä.

Myös jamaikalainen naispikajuoksija Sherone Simpson ilmoitti kärystään sunnuntaina. Hänkin kertoi jäneensä kiinni piristeiden käytöstä.

Reuters kertoi aiemmin tänään lähteisiinsä nojaten, että viisi jamaikalaista yleisurheilijaa antoi positiivisen dopingnäytteen Jamaikan mestaruuskisoissa kesäkuussa. Kolme vielä nimeämätöntä positiivisen doping-näytteen antajaa ovat kenttäurheilijoita.

Amerikkalainen pikajuoksija Tyson Gay kertoi tänään jääneensä kiinni urheilijoilta kiellettyjen lääkeaineiden käytöstä. Gayn mukaan Yhdysvaltain anti-dopingtoimisto ilmoitti hänelle perjantaina, että hän oli antanut positiivisen näytteen toukokuussa kilpailun ulkopuolisessa testissä.

Gayn dopingnäytteen B-osaa ei ole vielä tutkittu, mutta hän vahvisti silti saman tien jäävänsä pois kauden lopuista kisoista.

Kesäkuussa paljastui Jamaikan menestyneimmän naisurheilijan, pikajuoksija Veronica Campbell-Brownin käry. Hän antoi kiellettyä nesteenpoistolääkettä diureettia sisältäneen näytteen toukokuussa. Campbell-Brown on asetettu kilpailukieltoon toistaiseksi.