Hiirosen henkirikos käräjillä: Ve­lan­pe­rin­näs­tä syy­tet­ty: "Jos huu­me­maail­mas­sa tekee rot­tai­lu­jut­tu­ja, silloin ta­pah­tuu"

Luonto: Rau­hoi­te­tut vii­ta­sam­ma­kot puo­lit­ti­vat Kaak­ku­riin suun­ni­tel­lun ison ra­ken­nus­hank­keen

Luitko jo tämän: OYSissa on jou­dut­tu sul­ke­maan kym­me­nen leik­kaus­sa­lia

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Koi­te­lia ja Le­ton­nie­meä ha­lu­taan ke­hit­tää – Oulun ret­ki­koh­tei­den hoi­to­suun­ni­tel­ma päi­vi­te­tään, osasta koh­teis­ta luo­vu­taan

Koitelin on suosittu retkikohde ympäri vuoden. Monen muun kaupungin ylläpitämän retkeilykohteen tavoin Koitelissakin on ongelmana puiden varastaminen nuotiopaikoilta.
Koitelin on suosittu retkikohde ympäri vuoden. Monen muun kaupungin ylläpitämän retkeilykohteen tavoin Koitelissakin on ongelmana puiden varastaminen nuotiopaikoilta.
Kuva: Antti Ervasti / arkisto

Oulun kaupungin retkeilyrakenteiden hoito- ja käyttösuunnitelma päivitetään. Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut on päivittänyt suunnitelman kaupungin luonto- ja retkeilykohteille ja retkeilyrakenteille vuosille 2023–2029.

Päivitykselle tuli tarve, kun vuonna 2021 Sanginjoen rakenteet poistuivat kaupungin vastuulta alueen siirryttyä Metsähallitukselle.

Myös viime vuosina kasvanut retkeilyn suosio on näkynyt reittien kulumisena ja nopeuttanut tarvetta kohteiden kunnostamiselle ja kehittämiselle.

Suunnitelmaa varten kaupungin vastuulla olevat retkeilyrakenteet inventoitiin ja luokiteltiin merkittävyyden ja suoritettavien toimenpiteiden mukaan kolmeen kategoriaan, suunnitelman termeillä salkkuun.

Ensimmäiseen salkkuun kuuluvat Letonniemi ja Koiteli. Ne on määritelty voimakkaasti kehitettäviksi kohteiksi, jotka vaativat laajamittaista perusparantamista ja uusia rakenteita ja joihin ohjataan eniten resursseja. Letonniemeen ja Koiteliin on suunniteltu kunnostuksia, jotka ajoittuvat vuosille 2023–2024.

Kun Letonniemen nykyinen lintutorni tulee käyttöikänsä päähän, sen siirtämistä voidaan harkita, sillä lintuja näkyy parhaiten niemen kärjestä.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.