Joukkoliikenne: Oulun jouk­ko­lii­ken­teen linjat siir­ty­vät pois OTP:lta ensi vii­kol­la, lii­ken­tees­sä voi olla häi­riöi­tä

Uimavedet: Katso Kalevan ui­ma­ran­ta­ko­nees­ta, kuinka puhdas vesi lä­hi­ran­nal­la­si on

KL: Poh­jois-Poh­jan­maan yri­tys­ten lii­ke­vaih­to kasvoi maan kovinta vauhtia

Pohjois-Pohjanmaan yritysten liikevaihdon kasvu oli viime vuonna Suomen kovinta, kertoo Kauppalehti. Maakunnan yritysten liikevaihto kasvoi 5,4 prosenttia.

Koko maan keskiarvo oli 4 prosenttia. Keskiarvon yläpuolelle pääsivät myös Pirkanmaa ja Uusimaa. Kasvu hidastui koko maan tasolla vuodesta 2018, jolloin kasvu oli 5,3 prosenttia.

Kauppalehden Alma Talentin selvityksessä analysoitiin yli 22 000 yrityksen tilinpäätökset viime vuodelta. Mukana olivat yritykset, joiden liikevaihto oli vähintään 500 000 euroa.

Oulun Kauppakamarin toimitusjohtaja Jari Tuovinen kertoo Kauppalehdelle havainneensa Pohjois-Pohjanmaanyrityksissä selvää kasvuhalukkuutta.

– Viime vuosien aikana monet rohkeat yritykset ovat lähteneet levittäytymään muualle Suomeen, esimerkiksi palvelusektorilta ja rakentamispuolelta, mutta myös huolto- ja ylläpitotoiminnoista, Tuovinen kertoo Kauppalehdelle.

Hänen mukaansa alueen vetureina toimivat erityisesti raskas teollisuus sekä teknologia- ja ict-alan yritykset.