URHEILU: Mikko Manner hou­kut­te­li Kärp­pien kul­ta­vah­din Veini Veh­vi­läi­sen Ruot­siin

TEATTERI: Aapo Salonen Li­min­gan teat­te­ri­lin­jal­ta va­lit­tiin Teat­te­ri­kor­keaan yli 1 200 pyr­ki­jän jou­kos­ta

Kirkot avoinna kesällä

Tuomiokirkko avautuu ensi viikolla

Oulu
Oulun tuomiokirkon Cafe Kryptan piha.
Oulun tuomiokirkon Cafe Kryptan piha.
Kuva: Sanna Krook

Oulun tuomiokirkko ja Haukiputaan kirkko ovat kesällä avoinna tutustumista ja hiljentymistä varten ja paikalla on opas.

Oulun tuomiokirkko avautuu 15.6 ja Haukiputaan kirkko 29.6.

Koronaepidemian vuoksi väkimäärää kirkoissa on rajoitettu ja tuomiokirkon opastettujen kierrosten ryhmäkokoja on pienennetty. Aukioloajat löytyvät Oulun seurakuntien verkkosivuilta.

Tuomiokirkon pihalla sijaitsee lasten oma kirkko eli Pikku-Sofian kirkko, jonne voi tulla sisään yksi perhekunta kerrallaan. Paikalla olevat kirkonrotat järjestävät lapsille ohjelmaa ja toimivat oppaina lasten kirkkokierroksilla.

Pikku-Sofian kirkko on pienoismalli Ruotsin kuningattaren Sofia Magdalenan mukaan nimetystä Oulun ensimmäisestä kirkosta, joka sijaitsi samaisella tontilla 1500-luvun lopussa.

Kirkoissa vierailevat voivat kahvitella maanantaista perjantaihin tuomiokirkon kellaritiloissa toimivassa Cafe Kryptassa ja Haukiputaalla kirkon tapulissa sijaitsevassa Tapulikahvilassa. Cafe Krypta on avoinna 15.6.–7.8. ja Tapulikahvila 1.7.–6.8.

– Cafe Kryptassa pidämme huolta turvaväleistä ja suosimme kahvittelua ulkona. Tiskille on tulossa suojapleksi, kertoo kansainvälisen työn koordinaattori Anneli Nieminen poikkeuskesän palveluista.

Myös Haukiputaan Tapulikahvilassa on lisätty väljyyttä ja kirkossa olevan käsienpesupaikan lisäksi kahvion eteen on tulossa käsienpesupiste.