Henkilöt: Ou­lu­lai­nen Henna Van­ha­nen on Suomen paras juok­si­ja ikä­luo­kas­saan, yöt hän työs­ken­te­lee OYSissa

Henkirikokset: Mies tuo­mit­tiin yli 10 vuo­dek­si van­keu­teen Kon­tin­kan­kaan taposta

Hoitojonot: Laki pa­kot­taa yö­vuo­ron lää­kä­rit päi­väk­si unille, mikä pa­hen­taa OYSin leik­kaus­sa­lien hen­ki­lös­tö­pu­laa

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Kirkon sanoma on rauha ja rak­kaus, emme tar­vit­se anar­kiaa

Ylen ja Kalevan mukaan Oulun tuomiokirkkoseurakunnan pastori Árpád Kovács on ollut perustamassa maaliskuussa Oulun anarkistiliittoa ja on sen jäsen.

Kovács vakuuttaa, että liitto toimii rauhanomaisin keinoin eikä pyri väkivaltaiseen kapinaan. Oulun anarkistiliitto latasi kuitenkin julkisille Facebook-sivuilleen toukokuun lopussa kuvan kasvonsa peittäneestä miehestä Kovácsin omistama ase kädessä. Kuvan julkaisun jälkeen poliisi on ottanut liiton tarkempaan seurantaan.

Oulun poliisilaitoksen rikostarkastaja Konsta Korhosen mukaan Kovácsin vakuuttelut ja julkaisu ovat ristiriidassa keskenään.

"Kirkon tehtävä on luoda turvaa ja olla luotettava kumppani kaikille ihmisille."

Oulun tuomiokirkkoseurakunnan kirkkoherra, tuomiorovasti Satu Saarinen vastasi Ylen kysymykseen, että yksityiselämässä jokaisella on oikeus kuulua laillisiin yhdistyksiin.

Suomen laissa taataan kaikille laaja yhdistymis- ja kokoontumisvapaus. Julkisessa virassa olevilla on kuitenkin muita tarkemmat käyttäytymissäännöt, papeilla vieläkin tiukemmat.

Kirkon tehtävä on luoda turvaa ja olla luotettava kumppani kaikille ihmisille. Kirkon sanoma on rauha ja rakkaus. Emme tarvitse anarkiaa, vaan rakennustyötä. Seurakuntamme pastorin Árpád Kovácsin toiminta ei ole seurakunnan sielunpaimenelle sopivaa.

Jarmo J. Husso

Juha Hänninen

Lyly Rajala

Oulun tuomiokirkkoseurakunnan seurakuntaneuvoston jäsenet

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.