Tulipalot: Tältä näyt­tä­vät tu­li­pa­lon jäljet Oulun Ran­ta­ka­dul­la

Koulut: Oulun ainoa kak­si­kie­li­nen enk­ku­luok­ka pyörii Poh­jois-Ri­ta­har­jus­sa

Ihmiset: Hai­luo­to­lai­sel­la Juha Topilla on tai­to­ja, joiden vuoksi elo­ku­va­tuo­tan­not soit­ta­vat hänelle

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus

Kir­kol­ta vaa­di­taan roh­keut­ta

Kaleva uutisoi (3.2.) Oulun evankelis-luterilaisten seurakuntien jäsenmäärän jatkaneen laskuaan myös vuonna 2023. Yhtymäjohtaja Aarne Kiviniemi osuvasti toteaakin, että toimintaa tulee arvioida ja kehittää, jotta ihmiset tavoittavat kirkosta turvaa, hiljaisuutta ja itselleen sopivaa luterilaista hengellisyyttä.

Jos kirkko etääntyy ihmisten arjesta ja kokemusmaailmasta, kirkon jäsenyys ei tunnu mielekkäältä. Kirkko kiinnittyy aikaamme, kun se rohkeasti ottaa kantaa lähimmäisenrakkauden, tasa-arvon, yhdenvertaisuuden ja oikeamielisyyden toteutumisen puolesta.

Kirkon tehtävä on puolustaa yhteiskunnallisen oikeudenmukaisuuden ja kohtuullisuuden toteutumista. Kirkon paikka on etulinjassa taistelussa köyhyyttä ja osattomuutta vastaan sekä toimia voimattomien ja huolten painamien ihmisten puolesta – sekä meillä että maailmalla.

Kirkko erottuu muista toimijoista ainutlaatuisella armon ja välittämisen sanomallaan. Kuitenkaan tasa-arvon toteuttamiseen tähtäävät toimet eivät vakuuta: samaa sukupuolta olevat parit yhä odottavat mahdollisuutta solmia avioliitto seurakunnan edessä, eivätkä kaikki kirkon papit suostu yhteistyöhön alttarilla naispappien kanssa.

Pian valittavat kirkolliskokousedustajat toivottavasti reippaasti ja uudistusmielellä päivittävät kirkon linjan aidosti kaikkia ihmisiä seurakuntayhteyteen kutsuvaksi Ovet auki -strategian mukaisesti.

Tuula Okkonen

Tulevaisuuden kirkko

kirkolliskokousedustaja 2016–2024

FT, Oulu